Street Kitchen

Szezámmagos-narancsosrépagrillsajttal

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Hozzávalók
A narancsos-szezámmagos répához
600 g
sárgarépa
(megtisztítva)
30 ml
olaj
só, bors
3 - 4 ek
méz
1 db
narancs leve
1 ek
fehér balzsamecet
3 - 4 ek
szezámmag
1 csokor
friss petrezselyem
A grillsajthoz
2 ek
olaj
400 g
grillezni való sajt

Elkészítés

A megtisztított répákat úgy vágjuk fel, mintha ki akarnánk hegyezni, 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, és minden vágás után kb. 90 fokot fordítunk rajta. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a répadarabokat, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 12-14 percre. Nem baj, ha itt-ott kissé odakap. 

Egy serpenyőbe tesszük a mézet, és közepesen erős lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a sült répát, meglocsoljuk a narancs levével, és 2-3 perc alatt átforgatjuk benne. A végén teszünk hozzá egy kis balzsamecetet, és megszórjuk szezámmaggal, illetve frissen vágott petrezselyemmel. 

@streetkitchenhu Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal 🥕🍯🧀 #carrot #vegetarian #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ All the Fun We Had Together - Official Sound Studio

A grillsajthoz kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt megsütjük a sajtok mindkét oldalát, ez nagyjából oldalanként 2-3 percet jelent.

Végül tányérra szedjük a répákat, és a sajttal szervírozzuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal
Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Még több répás finomság:

Fokhagymás-mézes sült sárgarépa

Édes-savanyú mandulás pirított répa

www.streetkitchen.hu

A sajtot minden formában imádom, most egy egészségesebb verzióval rukkolok elő. A grillsajt önmagában nem egy nagy mutatvány, de ezzel a körettel egy igazán látványos, egészséges és ami a legfontosabb, ízletes étel kerekedik ki belőle.

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

Hozzávalók

2 főre
A narancsos-szezámmagos répához
600 g
sárgarépa
(megtisztítva)
30 ml
olaj
só, bors
3 - 4 ek
méz
1 db
narancs leve
1 ek
fehér balzsamecet
3 - 4 ek
szezámmag
1 csokor
friss petrezselyem
A grillsajthoz
2 ek
olaj
400 g
grillezni való sajt

A megtisztított répákat úgy vágjuk fel, mintha ki akarnánk hegyezni, 3-4 cm-es darabokat vágunk belőle, és minden vágás után kb. 90 fokot fordítunk rajta. Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a répadarabokat, meglocsoljuk az olajjal, sózzuk, borsozzuk, majd 220 fokra előmelegített sütőbe tesszük 12-14 percre. Nem baj, ha itt-ott kissé odakap. 

Egy serpenyőbe tesszük a mézet, és közepesen erős lángon felforraljuk. Hozzáadjuk a sült répát, meglocsoljuk a narancs levével, és 2-3 perc alatt átforgatjuk benne. A végén teszünk hozzá egy kis balzsamecetet, és megszórjuk szezámmaggal, illetve frissen vágott petrezselyemmel. 

@streetkitchenhu Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal 🥕🍯🧀 #carrot #vegetarian #fyp #foryou #foryoupage #foodie #nekedbe #streetkitchen @eislerzsolti ♬ All the Fun We Had Together - Official Sound Studio

A grillsajthoz kevés olajat hevítünk egy serpenyőben, majd a csomagoláson feltüntetett idő alatt megsütjük a sajtok mindkét oldalát, ez nagyjából oldalanként 2-3 percet jelent.

Végül tányérra szedjük a répákat, és a sajttal szervírozzuk.

Elkészítési idő: 25 perc

Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal
Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal

Még több répás finomság:

Fokhagymás-mézes sült sárgarépa

Édes-savanyú mandulás pirított répa

Ha tetszett a Szezámmagos-narancsos répa grillsajttal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept