Fantasztikus desszertek

Gyerekkorújratöltve:szilvalekvárosmézesszelet

Gyerekkor újratöltve: szilvalekváros mézes szelet

Hozzávalók
A tésztához
160 g
méz
1 ek
tejföl
2 db
tojás
250 g
liszt
200 g
rétesliszt
110 g
porcukor
1 csomag
sütőpor (12 g-os)
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
1 csipet
Az összeállításhoz
1 üveg
szilvalekvár
150 g
étcsokoládé
1 mk
olaj
80 g
vaj

Elkészítés

A szilvalekváros mézes szelet tésztájához a mézet és a vajat összeolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy könnyen formázható legyen a massza és ne tapadjon a kezünkre. Golflabdányi vagy annál picivel nagyobb golyókat formázunk belőle, ovális alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, legalább 3 ujjnyi távolságra egymástól.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, szilvalekvárral ”összetapasztunk” 1-1 mézes sütit, majd rácsra tesszük őket. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és egy ecsettel alaposan átkenjük a lekváros mézes puszedliket. Megvárjuk amíg megdermed a csoki és akár már azonnal is ehetjük, de ha 1 napot várunk vele, még finomabb és puhább lesz.

Még több fincsi süti vár az oldalunkon:

Szuperfinom mézes puszedli

Csokis pöfeteg

Mézeskalácsos mézes krémes

www.streetkitchen.hu

Biztos sokan ismeritek a különböző lekvárokkal töltött, puha, mézes puszedli jellegű, csokival bevont sütit. A szerkesztőségben többünknek is nagy kedvence volt, sőt még jelenleg is az. Így elkészült a házi verzió, fűszeres, sűrű szilvalekvárral töltve és elég gyorsan el is fogyott. ;)

Hozzávalók

8 töltött puszedlihez
A tésztához
160 g
méz
1 ek
tejföl
2 db
tojás
250 g
liszt
200 g
rétesliszt
110 g
porcukor
1 csomag
sütőpor (12 g-os)
1 mk
őrölt fahéj
1 mk
őrölt gyömbér
0.5 mk
őrölt szerecsendió
0.5 mk
őrölt szegfűszeg
1 csipet
Az összeállításhoz
1 üveg
szilvalekvár
150 g
étcsokoládé
1 mk
olaj
80 g
vaj

A szilvalekváros mézes szelet tésztájához a mézet és a vajat összeolvasztjuk, majd összekeverjük a többi hozzávalóval és 1-2 órára hűtőbe rakjuk, hogy könnyen formázható legyen a massza és ne tapadjon a kezünkre. Golflabdányi vagy annál picivel nagyobb golyókat formázunk belőle, ovális alakúra formázzuk és sütőpapíros tepsire rakjuk őket, legalább 3 ujjnyi távolságra egymástól.

180 fokra előmelegített sütőben kb. 15-18 perc alatt megsütjük őket. Mikor kihűltek, szilvalekvárral ”összetapasztunk” 1-1 mézes sütit, majd rácsra tesszük őket. Az étcsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük az olajat és egy ecsettel alaposan átkenjük a lekváros mézes puszedliket. Megvárjuk amíg megdermed a csoki és akár már azonnal is ehetjük, de ha 1 napot várunk vele, még finomabb és puhább lesz.

Még több fincsi süti vár az oldalunkon:

Szuperfinom mézes puszedli

Csokis pöfeteg

Mézeskalácsos mézes krémes

Ha tetszett a Gyerekkor újratöltve: szilvalekváros mézes szelet receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept