Fantasztikus desszertek

Szilváspiskóta

Szilvás piskóta

Hozzávalók
A piskótához
4 db
tojás
1 csipet
250 g
cukor
120 ml
olaj
300 g
liszt
1 mk
fahéj
1 tk
sütőpor
A szilvaraguhoz
500 g
friss szilva
1 tk
fahéj
1 ek
friss citromlé
3 ek
porcukor
100 ml
víz
1 ek
keményítő + 2 ek víz
A tálaláshoz
porcukor ízlés szerint

Elkészítés

A szilvás piskóta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. Ekkor a sárgájához csorgatjuk az olajat, majd mehet bele a liszt, a fahéj és a sütőpor. Egy spatulával beleforgatjuk a habot is, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, de mindenképp tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem tapad már a piskóta, akkor kivehetjük. Félretesszük lehűlni.

A szilvaraguhoz a kimagozott, elfelezett szilvát összekeverjük a fahéjjal, a citromlével, a cukorral és a vízzel, majd 7-8 percig rotyogtatjuk egy lábasban. A keményítőt kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a raguhoz. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. Rákenjük a megsült piskótára, nagyobb szeleteket vágunk belőle, és ha szeretjük, porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Főzés: 10 perc
  • Összesen: 50 perc
szilvás piskóta
Szilvás piskóta

Még több szilvás finomság:

Bögrés szilvás süti

Szilvás lepény

www.streetkitchen.hu

A Szilvás receptek támogatója:
Tartalom szponzorációs logó

Ezt a sütit azoknak találtuk ki, akik már unják a klasszik piskótákat. Picit vékonyabb a tészta, a szilva pedig raguként jelenik meg benne.

Hozzávalók

1 darab kb. 30x25 cm-es tepsihez
A piskótához
4 db
tojás
1 csipet
250 g
cukor
120 ml
olaj
300 g
liszt
1 mk
fahéj
1 tk
sütőpor
A szilvaraguhoz
500 g
friss szilva
1 tk
fahéj
1 ek
friss citromlé
3 ek
porcukor
100 ml
víz
1 ek
keményítő + 2 ek víz
A tálaláshoz
porcukor ízlés szerint

A szilvás piskóta elkészítését azzal kezdjük, hogy a tojásokat különválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval, a sárgáját fehéredésig habosítjuk a cukorral. Ekkor a sárgájához csorgatjuk az olajat, majd mehet bele a liszt, a fahéj és a sütőpor. Egy spatulával beleforgatjuk a habot is, és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 170 fokos sütőben kb. 30 perc alatt megsütjük, de mindenképp tűpróbával ellenőrizzük. Ha nem tapad már a piskóta, akkor kivehetjük. Félretesszük lehűlni.

A szilvaraguhoz a kimagozott, elfelezett szilvát összekeverjük a fahéjjal, a citromlével, a cukorral és a vízzel, majd 7-8 percig rotyogtatjuk egy lábasban. A keményítőt kikeverjük a vízzel, és hozzáadjuk a raguhoz. Ha besűrűsödött, elzárjuk, és hagyjuk kihűlni. Rákenjük a megsült piskótára, nagyobb szeleteket vágunk belőle, és ha szeretjük, porcukorral is megszórhatjuk a tetejét.

  • Előkészítési idő: 10 perc
  • Sütés: 30 perc
  • Főzés: 10 perc
  • Összesen: 50 perc
szilvás piskóta
Szilvás piskóta

Még több szilvás finomság:

Bögrés szilvás süti

Szilvás lepény

Ha tetszett a Szilvás piskóta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept