Húsételek

Ígykészülatökéletestandooricsirkementásmártogatóssal

Így készül a tökéletes tandoori csirke mentás mártogatóssal

Hozzávalók
A tandoori csirkéhez
1.5 kg
csirkemell filé
1 db
lilahagyma
6 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
2 ek
friss gyömbér
2 ek
natúr joghurt
4 tk
fűszerpaprika
2 tk
2 tk
római kömény
1 tk
csípős fűszerpaprika
1 tk
koriander mag
1 tk
őrölt kurkuma
1 tk
paradicsomsűrítmény
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
feketebors
1 mk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 db
citrom leve
A mártogatóshoz
2 dl
natúr joghurt
1 kis csokor
menta
citromlé
olaj
A kurkumás rizshez
1 bögre
basmati rizs (kb. 2dl)
3.5 dl
víz
1 marék
mazsola
1 marék
pörkölt kesudió
1 tk
kurkuma

Elkészítés

A tandoori csirke első lépéseként a fűszereket összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlét, olajat és a joghurtot. Beleforgatjuk a csirkemellkockákat és 4-5 órára vagy akár egy éjszakára pácolni hagyjuk. Nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk a csirkemell darabokat, a felkockázott hagymával felváltva. Rácsra tesszük és meglocsoljuk egy kis olajjal. Sütőben 200 fokon 15 perc alatt (vagy grillen) készre sütjük. Sütés közben néha fordítunk rajta egyet.

A rizst folyóvíz fölött átmossuk, majd feltesszük főni, hozzáadjuk a kurkumát, mazsolát, pörkölt kesudiót és kb. 10 perc alatt megfőzzük.

A mártogatóshoz aprítógéppel összedolgozzuk a mentát, fokhagymát, sót, citromlét, olajat és az egészet összekeverjük natúr joghurttal.

Tandoori csirke (Fotó: Fördős Peti)

Ezeket az indiai kajákat is próbáljátok ki:

Indiai vajas csirke megúszós „naan”-nal

Chapati mangós-currys hummusszal

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

www.streetkitchen.hu

Ebben a receptben egy nagyon izgalmas, igazán lightos csirkemelles receptet mutatunk nektek. A tandoori csirkéhez egy klassz mentaszósz és egy kesudiós, mazsolás, kurkumás rizs is társul. Főzésre fel!

Hozzávalók

10 adaghoz
A tandoori csirkéhez
1.5 kg
csirkemell filé
1 db
lilahagyma
6 gerezd
fokhagyma
2 ek
étolaj
2 ek
friss gyömbér
2 ek
natúr joghurt
4 tk
fűszerpaprika
2 tk
2 tk
római kömény
1 tk
csípős fűszerpaprika
1 tk
koriander mag
1 tk
őrölt kurkuma
1 tk
paradicsomsűrítmény
1 tk
őrölt szerecsendió
1 tk
feketebors
1 mk
fahéj
1 mk
szegfűszeg
1 db
citrom leve
A mártogatóshoz
2 dl
natúr joghurt
1 kis csokor
menta
citromlé
olaj
A kurkumás rizshez
1 bögre
basmati rizs (kb. 2dl)
3.5 dl
víz
1 marék
mazsola
1 marék
pörkölt kesudió
1 tk
kurkuma

A tandoori csirke első lépéseként a fűszereket összekeverjük, belereszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd hozzáadjuk a paradicsompürét, citromlét, olajat és a joghurtot. Beleforgatjuk a csirkemellkockákat és 4-5 órára vagy akár egy éjszakára pácolni hagyjuk. Nyársra vagy hurkapálcikára húzzuk a csirkemell darabokat, a felkockázott hagymával felváltva. Rácsra tesszük és meglocsoljuk egy kis olajjal. Sütőben 200 fokon 15 perc alatt (vagy grillen) készre sütjük. Sütés közben néha fordítunk rajta egyet.

A rizst folyóvíz fölött átmossuk, majd feltesszük főni, hozzáadjuk a kurkumát, mazsolát, pörkölt kesudiót és kb. 10 perc alatt megfőzzük.

A mártogatóshoz aprítógéppel összedolgozzuk a mentát, fokhagymát, sót, citromlét, olajat és az egészet összekeverjük natúr joghurttal.

Tandoori csirke (Fotó: Fördős Peti)

Ezeket az indiai kajákat is próbáljátok ki:

Indiai vajas csirke megúszós „naan”-nal

Chapati mangós-currys hummusszal

Vegán indiai vöröslencse-dahl naan kenyérrel

Ha tetszett az Így készül a tökéletes tandoori csirke mentás mártogatóssal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept