Először elkészítjük a tiszta zöldségalaplevet: a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát és zellert nagyobb darabokra vágjuk, egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot és a sót, majd felöntjük másfél liter hideg vízzel.
Lassú tűzön felforraljuk, majd gyöngyözve főzzük kb. 30 percig, amíg tiszta, ízletes lé nem lesz belőle.
Közben a csirkecombfilét kockákra vágjuk és az olívaolajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.
A gombát külön, szárazon megpirítjuk, amíg aranybarna színt kap. Amikor az alaplé elkészült, leszűrjük, a főtt zöldségeket nem használjuk tovább.
A tiszta lébe tesszük a frissen kockázott sárgarépát, fehérrépát és zellert. Ezeket addig főzzük, amíg roppanósan puhák lesznek, majd hozzáadjuk a pirított csirkehúst és a gombát, a vízzel kikevert keményítőt és a zöldborsót is, majd együtt főzzük további 10 percig.
Végül friss tárkonnyal, citromlével és kókusztejjel ízesítjük, majd néhány percig lassan összeforraljuk, hogy az ízek szépen összeérjenek.
Tárkonyoscsirkeragulevestejmentesen
A tárkonyos levesek nekem nagy kedvenceim, ezért most hoztam belőle nektek egy tejmentes verziót. A kókuszt is kedvelem, és a kettő szerintem tökéletesen passzol egymáshoz!
Laktózmentes
Ha azt hitted, a klasszikus tárkonyos ragulevest már nem lehet új szintre emelni, akkor most kapaszkodj a fakanálba! A tárkonyos csirkeraguleves tejmentes verziójában a citrom és a tárkony hozza a megszokott frissességet, a zöldségek roppanósak, a csirke pedig szaftos, ahogy kell. Ez a leves nemcsak a testet, de a lelket is átmelengeti! :)
Hozzávalók
A leveshez
Elkészítés
Először elkészítjük a tiszta zöldségalaplevet: a megtisztított vöröshagymát, fokhagymát, sárgarépát, fehérrépát és zellert nagyobb darabokra vágjuk, egy fazékba tesszük, hozzáadjuk a babérlevelet, az egész borsot és a sót, majd felöntjük másfél liter hideg vízzel.
Lassú tűzön felforraljuk, majd gyöngyözve főzzük kb. 30 percig, amíg tiszta, ízletes lé nem lesz belőle.
Közben a csirkecombfilét kockákra vágjuk és az olívaolajon aranybarnára pirítjuk, majd félretesszük.
A gombát külön, szárazon megpirítjuk, amíg aranybarna színt kap. Amikor az alaplé elkészült, leszűrjük, a főtt zöldségeket nem használjuk tovább.
A tiszta lébe tesszük a frissen kockázott sárgarépát, fehérrépát és zellert. Ezeket addig főzzük, amíg roppanósan puhák lesznek, majd hozzáadjuk a pirított csirkehúst és a gombát, a vízzel kikevert keményítőt és a zöldborsót is, majd együtt főzzük további 10 percig.
Végül friss tárkonnyal, citromlével és kókusztejjel ízesítjük, majd néhány percig lassan összeforraljuk, hogy az ízek szépen összeérjenek.

A kókusztej miatt kicsit egzotikusabb karaktert kap, de mégis hű marad a jól ismert magyaros ízvilághoz. Tökéletes választás hűvösebb napokra, vagy ha valami könnyű, de tartalmas levesre vágysz. :)
Sk tipp: ha szeretnénk, az alapléhez használt zöldségeket jó erősen megpiríthatjuk egy serpenyőben vagy akár a sütőben, hogy erőteljesebb ízt kapjunk. A maradék zöldségeket is nyugodtan felhasználhatjuk bármilyen más ételhez, de ha ragaszkodunk hozzá, a levesbe is beletehetjük a főzés végén.
Ha bejönnek a tejmentes, mégis tartalmas levesek, ezek a receptek is a kedvenceid lesznek:
Ha tetszett a tárkonyos csirkeraguleves tejmentesen receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!



