Olcsó ételek és receptek

Tárkonyoskrumplileves

Tárkonyos krumplileves

Hozzávalók
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
400 g
krumpli
(pucolt állapotban)
2 tk
szárított tárkony
1 ek
daráltpaprika-krém
1 tk
fűszerpaprika
1.2 l
zöldségalaplé
só, bors
100 g
tejföl
0.5 ek
finomliszt
1 ek
tárkonyecet

Elkészítés

A zsírt egy fazékban felforrósítjuk és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon kb. 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az 1 cm-es darabokra vágott répát és fehérrépát, a 2 cm-es kockára vágott krumplit és a tárkonyt, majd közepesen erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, ez kb. 25 perc. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, rákanalazunk egy evőkanálnyi levet a levesből, csomómentesre keverjük, majd lassan visszacsugatjuk a levesbe és elkeverjük. Legvégül savanyítjuk a tárkonyecettel, és tálalunk.

tarkonyos-krumplileves-2
Tárkonyos krumplileves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Rajongtok a tárkonyért? Ezek a levesek csak rátok várnak!

Tárkonyos lencsekrémleves

Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával

Zöldségraguleves tárkonnyal

www.streetkitchen.hu

Ahogy sok minden mást, a krumplilevest is rengeteg módon lehet elkészíteni. Ez most a tárkonyos verzió, húsmentesen. Persze egy kis kolbász tuti nem rontaná el. ;)

Hozzávalók

4 főre
1 ek
sertészsír
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
0.5 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 szál
fehérrépa
(100 g/szál)
400 g
krumpli
(pucolt állapotban)
2 tk
szárított tárkony
1 ek
daráltpaprika-krém
1 tk
fűszerpaprika
1.2 l
zöldségalaplé
só, bors
100 g
tejföl
0.5 ek
finomliszt
1 ek
tárkonyecet

A zsírt egy fazékban felforrósítjuk és hozzáadjuk a finomra vágott hagymát, a zúzott fokhagymát, a babérlevelet, és közepes hőfokon kb. 3 percig dinszteljük. Hozzáadjuk az 1 cm-es darabokra vágott répát és fehérrépát, a 2 cm-es kockára vágott krumplit és a tárkonyt, majd közepesen erős hőfokon 1-2 percig pirítjuk. Hozzáadjuk a paprikakrémet és a fűszerpaprikát, alaposan elkeverjük, majd felöntjük az alaplével. Ha felforrt, sózzuk, borsozzuk és közepes lángon addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak, ez kb. 25 perc. 

A tejfölben elkeverjük a lisztet, rákanalazunk egy evőkanálnyi levet a levesből, csomómentesre keverjük, majd lassan visszacsugatjuk a levesbe és elkeverjük. Legvégül savanyítjuk a tárkonyecettel, és tálalunk.

tarkonyos-krumplileves-2
Tárkonyos krumplileves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

Rajongtok a tárkonyért? Ezek a levesek csak rátok várnak!

Tárkonyos lencsekrémleves

Tárkonyos csirkeraguleves teljes kiőrlésű galuskával

Zöldségraguleves tárkonnyal

Ha tetszett a Tárkonyos krumplileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept