A tejbekuszkusz első lépéseként a kuszkuszt felöntjük 500 ml tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mézet, majd pár perc alatt felforraljuk. Mikor teljesen magába szívta a folyadékot, félrehúzzuk és egy keverőtálban elkeverjük a maradék tejjel és a tejföllel. Belereszeljük a citrom héját, újból átkeverjük, majd tálkákba szedjük, és a tetejére pakolunk a kedvenc lekvárunkból.
Ez a tejbe-kaja még gyorsabban elkészül, mint a nagy tesója, a tejberizs, és szerintem ugyanannyira finom! Tálalhatod csokival is, de én most egy gyümölcsös feltétre szavaztam.
Hozzávalók
2 főre
200 g
kuszkusz
800 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
(8 g-os kiszerelés)
3 ek
méz
4 ek
tejföl
1 db
citrom reszelt héja
4 ek
ribizlilekvár
A tejbekuszkusz első lépéseként a kuszkuszt felöntjük 500 ml tejjel, hozzáadjuk a vaníliás cukrot és a mézet, majd pár perc alatt felforraljuk. Mikor teljesen magába szívta a folyadékot, félrehúzzuk és egy keverőtálban elkeverjük a maradék tejjel és a tejföllel. Belereszeljük a citrom héját, újból átkeverjük, majd tálkákba szedjük, és a tetejére pakolunk a kedvenc lekvárunkból.
Ha tetszett a Tejbekuszkusz receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!