A tejcsokis banánfagyi egész biztosan a kedvencetek lesz, ha megcsináljátok: a banánokat kisebb darabokra vágjuk, és félrerakjuk. A tojássárgákat egy közepes lábasban elkeverjük egy kevés tejjel, majd felöntjük a maradék tejjel és a tejszínnel. Mehet bele a cukor, a vaníliakivonat, és folyamatos kevergetés mellett forráspontig melegítjük közepes lángon, hogy kissé elkezdjen sűrűsödni. Ekkor beledobáljuk a banándarabokat, és botmixerrel vagy turmixgépben homogénre turmixoljuk, majd félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
Ezután fagylaltgépben elkészítjük a fagyit az előírásnak megfelelően, vagy mélyhűtőbe rakjuk, és óránként 4-5 alkalommal, robotgéppel átkeverjük, hogy ne legyenek benne jégkristályok, hanem szép, selymes fagyiállagot kapjunk. Kb. az utolsó keverésnél, amikor még kicsit lágyabb az állaga a fagyinak, belekeverjük az apró kockákra vágott tejcsokit. Tároljuk mélyhűtőben, szervírozás előtt érdemes kicsit állni hagyni a pulton, hogy könnyebben gombócozható legyen.
Elkészítési idő: fagyigéppel 100 perc, gép nélkül kb. 340 perc
