Street Kitchen

Tejszínesrépakrémleves

Tejszínes répakrémleves

Hozzávalók
150 ml
habtejszín
40 g
vaj
30 g
vaj
2 fej
salottahagyma
(50 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 szál
sárgarépa
(125 g/szál)
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1.2 l
zöldségalaplé
1 db
narancs leve
1 tk
almaecet
0.5 db
narancs héja
A tetejére
3 ek
fekete szezámmag
1 csipet
1 csokor
petrezselyem

Elkészítés

A tejszínes répakrémleveshez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rárakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott répát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a római köménnyel. Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg megpuhul a répa. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a narancslevet, az ecetet, a narancshéjat, leturmixoljuk, majd a tejszínt is belekeverjük. 

A tetejére a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a szezámmagot, majd ha elkezd pattogni, elzárjuk alatta a lángot és megsózzuk. Ezzel és frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a levest.

Elkészítési idő: 40 perc

tejszínes répakrémleves
Tejszínes répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több fincsi répakrémleves:

Kurkumás répakrémleves

Sültrépa-krémleves répachipsszel

www.streetkitchen.hu

Krémes, picit fűszeres répakrémleves, ami tökéletes egy könnyebb ebédnek vagy vacsinak.

Hozzávalók

6 adaghoz
150 ml
habtejszín
40 g
vaj
30 g
vaj
2 fej
salottahagyma
(50 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
4 szál
sárgarépa
(125 g/szál)
só, bors
1 tk
őrölt római kömény
1.2 l
zöldségalaplé
1 db
narancs leve
1 tk
almaecet
0.5 db
narancs héja
A tetejére
3 ek
fekete szezámmag
1 csipet
1 csokor
petrezselyem

A tejszínes répakrémleveshez egy lábasban felolvasztjuk a vajat, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd rárakjuk a megtisztított, vékony szeletekre vágott répát, sózzuk, borsozzuk és megszórjuk a római köménnyel. Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg megpuhul a répa. Amikor megpuhult, hozzáadjuk a narancslevet, az ecetet, a narancshéjat, leturmixoljuk, majd a tejszínt is belekeverjük. 

A tetejére a vajat felolvasztjuk, belerakjuk a szezámmagot, majd ha elkezd pattogni, elzárjuk alatta a lángot és megsózzuk. Ezzel és frissen aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a levest.

Elkészítési idő: 40 perc

tejszínes répakrémleves
Tejszínes répakrémleves (Fotó: Street Kitchen)

Még több fincsi répakrémleves:

Kurkumás répakrémleves

Sültrépa-krémleves répachipsszel

Ha tetszett a Tejszínes répakrémleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept