Tészták

Tepsisspagetti

Tepsis spagetti

Hozzávalók
100 g
bacon
5 - 6 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 db
chilipaprika ízlés szerint
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 szál
zellerszár
só, bors
200 ml
fehérbor
3 db
sült, hámozott kápia paprika
(üveges)
1 l
passata
230 g
fekete olajbogyó
1 csokor
bazsalikom
(kisebb)
1 csokor
petrezselyem
(kisebb)
1.3 kg
spagetti
(kifőzve)
300 g
cheddar
60 g
parmezán

Elkészítés

A tepsis spagetti elkészítéséhez a bacont 1-2 evőkanál olívaolajon egy lábosban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olívaolajat beleöntjük a lábosba, majd rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, chilit, fokhagymát, répát és zellerszárat, kicsit fonnyasztjuk, pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, és negyedére redukáljuk. Belerakjuk a kápia paprikát, felöntjük a passatával, rottyantunk rajta egyet, aztán egy botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a pirított bacont, az olajbogyót, az aprított bazsalikomot és petrezselymet, és 15-20 percig rotyogtatjuk.

A kész szószunkat összekeverjük a főtt spagettivel, majd egy magasabb falú tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt cheddarral és parmezánnal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Egy egyszerű spagettinél tudunk mi többet is! Mutatunk néhány olyan receptet, aminek az alapja ugyan sima spagettitészta, a feltétektől nagyon extra lesz.

Burrito spagetti

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Pesztós spagetti sárgarépa zöldjéből

www.streetkitchen.hu

Ez a recept egy maradék tésztából inspirálódott. Tökéletes példa arra, hogyan hasznosítsuk a megmaradt alapanyagokat Tóásó Károly módra.

Hozzávalók

5 - 6 főre
100 g
bacon
5 - 6 ek
olívaolaj
1 fej
hagyma
1 db
chilipaprika ízlés szerint
3 - 4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(kisebb)
1 szál
zellerszár
só, bors
200 ml
fehérbor
3 db
sült, hámozott kápia paprika
(üveges)
1 l
passata
230 g
fekete olajbogyó
1 csokor
bazsalikom
(kisebb)
1 csokor
petrezselyem
(kisebb)
1.3 kg
spagetti
(kifőzve)
300 g
cheddar
60 g
parmezán

A tepsis spagetti elkészítéséhez a bacont 1-2 evőkanál olívaolajon egy lábosban lepirítjuk, majd kiszedjük egy tányérra. A maradék olívaolajat beleöntjük a lábosba, majd rádobjuk az apró kockára vágott hagymát, chilit, fokhagymát, répát és zellerszárat, kicsit fonnyasztjuk, pirítjuk, majd sózzuk, borsozzuk. Ezután hozzáöntjük a fehérbort, és negyedére redukáljuk. Belerakjuk a kápia paprikát, felöntjük a passatával, rottyantunk rajta egyet, aztán egy botmixerrel turmixoljuk. Hozzáadjuk a pirított bacont, az olajbogyót, az aprított bazsalikomot és petrezselymet, és 15-20 percig rotyogtatjuk.

A kész szószunkat összekeverjük a főtt spagettivel, majd egy magasabb falú tepsibe tesszük, megszórjuk a reszelt cheddarral és parmezánnal, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt készre sütjük.

Egy egyszerű spagettinél tudunk mi többet is! Mutatunk néhány olyan receptet, aminek az alapja ugyan sima spagettitészta, a feltétektől nagyon extra lesz.

Burrito spagetti

Egylábasos fokhagymás-tejszínes-parmezános spagetti

Pesztós spagetti sárgarépa zöldjéből

Ha tetszett a Tepsis spagetti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept