A teriyaki csirkemell elkészítéséhez először a csirkemellet 7-8 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk. Egy kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kicsit több rajta az olaj, akkor leitatjuk róla.
A szószhoz egy gyorsforralóban felmelegítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd kicsit megpirítjuk. A keményítő kivételével mindent belerakunk (a vizet, a szójaszószt, a cukrot, a mirint és a rizsecetet), felforraljuk, ezután a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, a szószhoz öntjük, és összeforraljuk.
A húst visszadobjuk a serpenyőbe, majd ráöntjük a szószt és összemelegítjük. Végül megszórjuk szezámmaggal és vékonyra szeletelt újhagymával, majd főtt rizzsel tálaljuk.

Elkészítési idő: 20 perc
Még több csirkés kaja:
Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve