Megúszós kaják

Teriyakicsirkemell

Teriyaki csirkemell

Hozzávalók
A húshoz
400 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
liszt
olaj a sütéshez
A szószhoz
1 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
1
cm friss gyömbér
100 ml
víz
50 ml
szójaszósz
2 ek
barna cukor
1 ek
mirin
1 tk
rizsecet
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 ek
pirított szezámmag
4 szál
újhagyma
főtt rizs

Elkészítés

A teriyaki csirkemell elkészítéséhez először a csirkemellet 7-8 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk. Egy kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kicsit több rajta az olaj, akkor leitatjuk róla.

A szószhoz egy gyorsforralóban felmelegítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd kicsit megpirítjuk. A keményítő kivételével mindent belerakunk (a vizet, a szójaszószt, a cukrot, a mirint és a rizsecetet), felforraljuk, ezután a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, a szószhoz öntjük, és összeforraljuk.

A húst visszadobjuk a serpenyőbe, majd ráöntjük a szószt és összemelegítjük. Végül megszórjuk szezámmaggal és vékonyra szeletelt újhagymával, majd főtt rizzsel tálaljuk.

teriyaki csirkemell

Elkészítési idő: 20 perc

Még több csirkés kaja:

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve

www.streetkitchen.hu

Ez a teriyaki csirkemell az egyik legjobb módja a csirkemell felhasználásának. Mindenképpen próbáljátok ki!

Hozzávalók

2 főre
A húshoz
400 g
csirkemellfilé
só, bors
2 ek
liszt
olaj a sütéshez
A szószhoz
1 ek
olaj
1 gerezd
fokhagyma
1
cm friss gyömbér
100 ml
víz
50 ml
szójaszósz
2 ek
barna cukor
1 ek
mirin
1 tk
rizsecet
1 tk
keményítő
A tálaláshoz
2 ek
pirított szezámmag
4 szál
újhagyma
főtt rizs

A teriyaki csirkemell elkészítéséhez először a csirkemellet 7-8 cm-es darabokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és lisztbe forgatjuk. Egy kevés olajon mindkét oldalát aranybarnára sütjük. Ha kicsit több rajta az olaj, akkor leitatjuk róla.

A szószhoz egy gyorsforralóban felmelegítjük az olajat, ráreszeljük a fokhagymát és a gyömbért, majd kicsit megpirítjuk. A keményítő kivételével mindent belerakunk (a vizet, a szójaszószt, a cukrot, a mirint és a rizsecetet), felforraljuk, ezután a keményítőt kikeverjük egy kevés vízzel, a szószhoz öntjük, és összeforraljuk.

A húst visszadobjuk a serpenyőbe, majd ráöntjük a szószt és összemelegítjük. Végül megszórjuk szezámmaggal és vékonyra szeletelt újhagymával, majd főtt rizzsel tálaljuk.

teriyaki csirkemell

Elkészítési idő: 20 perc

Még több csirkés kaja:

Zellerkrémes-csirkés rizottó dióval
Csirkés-gombás-krumplis chowder
Tejszínes-paradicsomos-csirkés penne besütve

Ha tetszett a Teriyaki csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept