Tészták

Tésztasalátasültpaprikávaléskonfitáltparadicsommal

Tésztasaláta sült paprikával és konfitált paradicsommal

Hozzávalók
40 dkg
nagylyukú tészta (pl. rigatoni)
7 db
kápia paprika
1 fürt
koktélparadicsom
4 - 5 dl
olívaolaj
bors
2 ek
balzsamecet
1 fej
fokhagyma
5 dkg
pecorino sajt
15 dkg
feta sajt (lehetőleg juh- vagy kecskesajt)
10 dkg
száraz serepnyőben lepirított dió
1 nagy csokor
petrezselyem finomra aprítva
A mártáshoz
3 db
sült koktélparadicsom
2 gerezd
sült fokhagyma
0.5 dl
aromás (sült) olaj
2 tk
balzsamecet
bors

Elkészítés
A fürtös koktélparadicsomot egy akkora hőálló tálba tesszük, amiben éppen elfér. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés balzsamecettel és felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi éppen ellepi. Héjastul beletesszük a fokhagymagerezdeket is.A kápíapaprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Felső grill fokozaton 200 fokon addig sütjük, amíg a paprikák héja megfeketedik. A paradicsomot a legalsó sínen tesszük a sütőbe és kb. 15 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek. Kivesszük a sütőből és félretesszük.A paprikákat kivesszük a sütőből, áttesszük egy tálba és azonnal lefóliázzuk. Legalább fél órát pihentetjük, hogy a saját gőzétől elváljon a paprika héja a húsától. Ezután lehúzzuk a paprikák héját, kiszedjük a csumáját és a paprika húsát felszeleteljük.A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és azonnal ráreszelünk 5 dkg pecorino sajtot.
img_0152.JPG
A mártáshoz 3 szem sült paradicsomot egy tálban összenyomkodunk. Ráöntünk kb 1/2 dlaromás olajat és hozzáadunk 2 gerezd sült fokhagymát. Egy villával összenyomodjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk pár csepp balzsamecetet. Habverővel simára keverjük.A tésztára kanalazzuk a mártást, ráhalmozzuk a csíkokra vágott sült paprikát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk pirított dióval és petrezselyemmel. Rátesszük a konfitált paradicsomokat és tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Néha jól jönnek az olyan receptek, amik elhitetik velünk, hogy nem ettünk annyit. Hát ez erre a salátára is igaz, mert jól megpakoltuk minden jóval, amire csak gondoltunk.

Hozzávalók

4 személyre
40 dkg
nagylyukú tészta (pl. rigatoni)
7 db
kápia paprika
1 fürt
koktélparadicsom
4 - 5 dl
olívaolaj
bors
2 ek
balzsamecet
1 fej
fokhagyma
5 dkg
pecorino sajt
15 dkg
feta sajt (lehetőleg juh- vagy kecskesajt)
10 dkg
száraz serepnyőben lepirított dió
1 nagy csokor
petrezselyem finomra aprítva
A mártáshoz
3 db
sült koktélparadicsom
2 gerezd
sült fokhagyma
0.5 dl
aromás (sült) olaj
2 tk
balzsamecet
bors
A fürtös koktélparadicsomot egy akkora hőálló tálba tesszük, amiben éppen elfér. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk kevés balzsamecettel és felöntjük annyi olívaolajjal, amennyi éppen ellepi. Héjastul beletesszük a fokhagymagerezdeket is.A kápíapaprikákat megmossuk, szárazra töröljük és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük. Felső grill fokozaton 200 fokon addig sütjük, amíg a paprikák héja megfeketedik. A paradicsomot a legalsó sínen tesszük a sütőbe és kb. 15 percig sütjük, amíg a paradicsomok összeesnek. Kivesszük a sütőből és félretesszük.A paprikákat kivesszük a sütőből, áttesszük egy tálba és azonnal lefóliázzuk. Legalább fél órát pihentetjük, hogy a saját gőzétől elváljon a paprika héja a húsától. Ezután lehúzzuk a paprikák héját, kiszedjük a csumáját és a paprika húsát felszeleteljük.A tésztát lobogó sós vízben kifőzzük, leszűrjük és azonnal ráreszelünk 5 dkg pecorino sajtot.
img_0152.JPG
A mártáshoz 3 szem sült paradicsomot egy tálban összenyomkodunk. Ráöntünk kb 1/2 dlaromás olajat és hozzáadunk 2 gerezd sült fokhagymát. Egy villával összenyomodjuk, sózzuk, borsozzuk és hozzákeverünk pár csepp balzsamecetet. Habverővel simára keverjük.A tésztára kanalazzuk a mártást, ráhalmozzuk a csíkokra vágott sült paprikát, a tetejére morzsoljuk a feta sajtot, megszórjuk pirított dióval és petrezselyemmel. Rátesszük a konfitált paradicsomokat és tálaljuk.

Ha tetszett a Tésztasaláta sült paprikával és konfitált paradicsommal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept