Ázsiai kaják

TomKhaleves

Tom Kha leves
Tom Kha leves

Hozzávalók
1 ek
étolaj
3 cm-es
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
citromnád
3 db
kaffírlime-levél
1 konzerv
kókusztej
(400 ml-es kiszerelés)
300 ml
víz
1 tk
kristálycukor
1 ek
halszósz
5 db
csiperke
200 g
csirkemellfilé
0.5 db
lime leve
1 db
chilipaprika
A tálaláshoz
0.25 csokor
koriander
2 - 3 szelet
lime

Elkészítés
  1. Egy közepes lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott citromnádat és a lime-leveleket kb. 2 perc alatt, hogy kiengedjék az aromákat.

  2. Felöntjük kókusztejjel és vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a halszószt és a vékony szeletekre vágott gombát. Nagy lángra kapcsolunk és felforraljuk.

  3. Beletesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és kb. 5–6 percig főzzük, amíg teljesen megfő.

  4. Ha kész, hozzáadjuk a lime levét és a felkarikázott chilipaprikát.

  5. Tálaláskor megszórjuk aprított korianderrel, és lime-szeleteket is rakhatunk még bele.


www.streetkitchen.hu

A Tom Kha egy kókusztejes csirkeleves Thaiföldről, ami nyáron és télen is tökéletes választás! Készülj fel egy igazi ízutazásra, ahol a kókusztej krémessége a citromnád frissességével és a csili csípősségével találkozik.

Ha szereted az ázsiai ízeket, akkor a Tom Kha leves kötelező darab lesz a receptgyűjteményedben. Ez a thai kókusztejes csirkeleves egyszerre krémes és frissítő, enyhén csípős, de nem túl intenzív, így kezdő ázsiai ételeket készítők számára is tökéletes választás. A citromnád és a gyömbér egyedi aromája garantáltan feldobja a napodat!

Hozzávalók

2 főre
1 ek
étolaj
3 cm-es
friss gyömbér
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
citromnád
3 db
kaffírlime-levél
1 konzerv
kókusztej
(400 ml-es kiszerelés)
300 ml
víz
1 tk
kristálycukor
1 ek
halszósz
5 db
csiperke
200 g
csirkemellfilé
0.5 db
lime leve
1 db
chilipaprika
A tálaláshoz
0.25 csokor
koriander
2 - 3 szelet
lime

Elkészítés

  1. Egy közepes lábasban felforrósítjuk az olajat, majd megpirítjuk benne a reszelt gyömbért, a zúzott fokhagymát, a felkarikázott citromnádat és a lime-leveleket kb. 2 perc alatt, hogy kiengedjék az aromákat.

  2. Felöntjük kókusztejjel és vízzel, majd hozzáadjuk a cukrot, a halszószt és a vékony szeletekre vágott gombát. Nagy lángra kapcsolunk és felforraljuk.

  3. Beletesszük a vékony csíkokra vágott csirkemellet, és kb. 5–6 percig főzzük, amíg teljesen megfő.

  4. Ha kész, hozzáadjuk a lime levét és a felkarikázott chilipaprikát.

  5. Tálaláskor megszórjuk aprított korianderrel, és lime-szeleteket is rakhatunk még bele.


Tom Kha leves
Tom Kha leves (Fotó: Street Kitchen)

Ez a leves nemcsak ízében, hanem látványában is elvarázsol – tökéletes egy könnyed ebédhez vagy vacsorához, és akár vendégvárónak is elkészítheted. Tálald friss korianderrel és lime-szeletekkel, hogy még autentikusabb legyen az élmény. Bátran variáld a hozzávalókat kedved szerint – csirke helyett garnélával vagy tofuval is szuper lesz!

További thai kajánk, amik legalább olyan jók, mint a Tom Kha leves:

Thai grilltarja mangósalátával

Lajos-féle pad thai

Thai rizses hús

Ha tetszett a Tom Kha leves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept