Halas kaják

Tonhalastöltöttkelkáposzta,paradicsommártásbanbesütve

Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve

Hozzávalók
6 db
nagyobb kelkáposzta levél
só, bors
200 g
barna rizs
500 g
tonhal konzerv
1 fej
lilahagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom
1 csokor
kapor
2 db
tojás
1 l
passata
1 szál
angol zeller
(50 g/szál)
60 g
szeletelt fekete olivabogyó
6 ek
olívaolaj

Elkészítés

A tonhalas töltött kelkáposzta elkészítésének első lépéseként a kelkáposzta leveleket előfőzzük enyhén sós vízben 2 perc alatt, majd átemeljük hideg vízbe. Ha lehűlt, a vastag ereket kivágjuk belőle, és félretesszük.

A barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. 

Egy keverőtálba tesszük a lecsöpögtetett tonhalat, és hozzáadjuk a finomra vágott lila- és fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az aprított kaprot, a megfőtt rizst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.

A tonhalas töltött kelkáposzta besütése

A káposzta leveleket kiterítjük és mindegyikbe egyenlő arányban belepakoljuk a tölteléket, és szorosan felgöngyöljük. Ügyeljünk arra, hogy a széleiket benyomjuk, hogy a töltelék ne tudjon kibuggyanni sütés közben. 

Egy magas peremű tepsibe (kb. 30x30 cm-es, amibe belefér az összes káposzta) beleöntjük a passatát, és hozzáadjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott angol zellert, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd ebbe fektetjük a batyukat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük először 45 percre, majd az idő letelte után levesszük a fóliát és még 15 percet sütjük. 

Tányérba szedünk egy tekercset, végül megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olívaolajjal.

tonhalas-toltott-kelkaposzta
Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Ha szeretnénk egy jó halas ételt enni, de nincs kedvünk órákig a konyhában állni, akkor a tonhalkonzerv a legjobb barátunk. Gyors, finom és egészséges. Mi kell még?

Tonhalas-olívás rakott tészta

Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

www.streetkitchen.hu

Személy szerint örülnék neki, ha több halat fogyasztanánk itthon. Emiatt most egy olyan recepttel próbálkoztam, amiben kevésbé erős halas ízek vannak jelen, mint például egy harcsapaprikásban. Kísérletezzünk bátran!

Hozzávalók

6 főre
6 db
nagyobb kelkáposzta levél
só, bors
200 g
barna rizs
500 g
tonhal konzerv
1 fej
lilahagyma
(120 g/fej)
6 gerezd
fokhagyma
1 db
citrom
1 csokor
kapor
2 db
tojás
1 l
passata
1 szál
angol zeller
(50 g/szál)
60 g
szeletelt fekete olivabogyó
6 ek
olívaolaj

A tonhalas töltött kelkáposzta elkészítésének első lépéseként a kelkáposzta leveleket előfőzzük enyhén sós vízben 2 perc alatt, majd átemeljük hideg vízbe. Ha lehűlt, a vastag ereket kivágjuk belőle, és félretesszük.

A barna rizst bő, sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük. 

Egy keverőtálba tesszük a lecsöpögtetett tonhalat, és hozzáadjuk a finomra vágott lila- és fokhagymát, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az aprított kaprot, a megfőtt rizst és a tojást, majd alaposan összekeverjük.

A tonhalas töltött kelkáposzta besütése

A káposzta leveleket kiterítjük és mindegyikbe egyenlő arányban belepakoljuk a tölteléket, és szorosan felgöngyöljük. Ügyeljünk arra, hogy a széleiket benyomjuk, hogy a töltelék ne tudjon kibuggyanni sütés közben. 

Egy magas peremű tepsibe (kb. 30x30 cm-es, amibe belefér az összes káposzta) beleöntjük a passatát, és hozzáadjuk a 0,5 cm-es szeletekre vágott angol zellert, sózzuk, borsozzuk és összekeverjük, majd ebbe fektetjük a batyukat és alufóliával lefedjük. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük először 45 percre, majd az idő letelte után levesszük a fóliát és még 15 percet sütjük. 

Tányérba szedünk egy tekercset, végül megszórjuk olajbogyóval és meglocsoljuk olívaolajjal.

tonhalas-toltott-kelkaposzta
Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 1 óra

Ha szeretnénk egy jó halas ételt enni, de nincs kedvünk órákig a konyhában állni, akkor a tonhalkonzerv a legjobb barátunk. Gyors, finom és egészséges. Mi kell még?

Tonhalas-olívás rakott tészta

Tonhal saláta citrusos ropogós morzsával

Egylábasos paradicsomos-tonhalas penne

Tonhalas wrap pikáns joghurtos öntettel

Ha tetszett a Tonhalas töltött kelkáposzta, paradicsommártásban besütve receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept