A tonhalpogácsa majonézzel az igazi, egyetértetek? Mit szóltok egy mangós-currys verzióhoz? De ne szaladjunk ennyire előre. A lecsepegtetett tonhalhoz hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, a finomra vágott hagymát, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, belafacsarjuk a citromlevet, és belekeverjük a panko morzsát. Összegyúrjuk, majd hűtőben hagyjuk állni 10 percig. Ezután 8-10 db pogácsát formázunk belőle, és egy serpenyőben, kevés olajon, alacsonyabb hőfokon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat.
A majonézt összekeverjük a lime lereszelt héjával és kifacsart levével, borssal, a curryporral és a kis kockákra vágott mangóval, majd ezzel tálaljuk a pogácsát.
Tonhalpogácsa majonézzel (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Még több tonhalas receptre vagytok kíváncsiak? Meg tudjuk érteni, ez az a hal, ami borzasztóan egyszerűen beszerezhető, mégis rengeteg féle kaját ki lehet belőle hozni. A krémeket mindenki ismeri, ezek bármilyen fűszerezéssel elkészíthetőek, de ezek a receptek még extrábbak, mint a klasszik szendvicsfeltétek!
Nagyon gyorsan elkészül, és igazi ízbomba ez a recept. Ha unjátok a darált húsos fasírtokat, akkor ez egy szupi alternatíva lesz.
Hozzávalók
2 főre
320 g
olajban eltett tonhalkonzerv
2 gerezd
fokhagyma
0.5 fej
hagyma
1 csokor
snidling
1 csokor
petrezselyem
1 db
tojás
só, bors
0.5 db
citrom leve
4 ek
panko morzsa
4 ek
olívaolaj a sütéshez
A majonézhez
200 g
majonéz
0.5 db
lime
őrölt bors
1 tk
currypor
0.25 db
mangó
A tonhalpogácsa majonézzel az igazi, egyetértetek? Mit szóltok egy mangós-currys verzióhoz? De ne szaladjunk ennyire előre. A lecsepegtetett tonhalhoz hozzákeverjük a reszelt fokhagymát, a finomra vágott hagymát, az apróra vágott snidlinget és petrezselymet. Beleütjük a tojást, sózzuk, borsozzuk, belafacsarjuk a citromlevet, és belekeverjük a panko morzsát. Összegyúrjuk, majd hűtőben hagyjuk állni 10 percig. Ezután 8-10 db pogácsát formázunk belőle, és egy serpenyőben, kevés olajon, alacsonyabb hőfokon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalukat.
A majonézt összekeverjük a lime lereszelt héjával és kifacsart levével, borssal, a curryporral és a kis kockákra vágott mangóval, majd ezzel tálaljuk a pogácsát.
Tonhalpogácsa majonézzel (Fotó: Street Kitchen)
Elkészítési idő: 30 perc
Még több tonhalas receptre vagytok kíváncsiak? Meg tudjuk érteni, ez az a hal, ami borzasztóan egyszerűen beszerezhető, mégis rengeteg féle kaját ki lehet belőle hozni. A krémeket mindenki ismeri, ezek bármilyen fűszerezéssel elkészíthetőek, de ezek a receptek még extrábbak, mint a klasszik szendvicsfeltétek!
Ha tetszett a Tonhalpogácsa mangós-currys majonézzel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!