Köretek

Tormáscéklasaláta

Tormás céklasaláta

Hozzávalók
600 g
cékla
200 g
majonéz
100 g
tejföl
100 g
ecetes torma
15 g
porcukor
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
kapor + a díszítéshez

Elkészítés

A tormás céklasaláta elkészítésének első lépéseként a céklát bő, sós vízben puhára főzzük kb. 1 óra alatt, majd lehűtjük, megpucoljuk, 1 cm-es kockákra vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a tormát, a porcukrot, a vékony cikkekre vágott lila hagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyem- és kaporleveleket.

Alaposan összekeverjük, és minimum 2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. A lehűlt salátát tálba kanalazzuk és a tetejét pár levél kaporral díszítjük.

Tormás céklasaláta
Tormás céklasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: kb. 1 óra
  • Pihentetési idő: min. 2 óra

A tormás céklasaláta ízvilága páratlan, hiszen a cékla édessége és a torma savanykás-csípős jellege szuper kombinációt alkot. Viszont ezzel nincs vége a céklás finomságok listájának! További könnyed, de annál finomabb céklás köreteket itt találsz:

Almás-céklás karalábésaláta

Fűszeres sült cékla

Cékla carpaccio

www.streetkitchen.hu

A cékla az egyik kedvenc alapanyagom, pláne, ha salátáról van szó. És a húsvét közeledtével előkerül a torma is, úgyhogy eléggé kézenfekvő volt, hogy elkészítsek egy tormás céklasalátát.

Hozzávalók

4 főre
600 g
cékla
200 g
majonéz
100 g
tejföl
100 g
ecetes torma
15 g
porcukor
1 fej
lila hagyma
(100 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
1 csokor
petrezselyem
0.5 csokor
kapor + a díszítéshez

A tormás céklasaláta elkészítésének első lépéseként a céklát bő, sós vízben puhára főzzük kb. 1 óra alatt, majd lehűtjük, megpucoljuk, 1 cm-es kockákra vágjuk és egy keverőtálba tesszük. Hozzáadjuk a majonézt, a tejfölt, a tormát, a porcukrot, a vékony cikkekre vágott lila hagymát, a zúzott fokhagymát és a finomra vágott petrezselyem- és kaporleveleket.

Alaposan összekeverjük, és minimum 2 órára a hűtőbe rakjuk, hogy az ízek összeérjenek. A lehűlt salátát tálba kanalazzuk és a tetejét pár levél kaporral díszítjük.

Tormás céklasaláta
Tormás céklasaláta (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 20 perc
  • Főzési idő: kb. 1 óra
  • Pihentetési idő: min. 2 óra

A tormás céklasaláta ízvilága páratlan, hiszen a cékla édessége és a torma savanykás-csípős jellege szuper kombinációt alkot. Viszont ezzel nincs vége a céklás finomságok listájának! További könnyed, de annál finomabb céklás köreteket itt találsz:

Almás-céklás karalábésaláta

Fűszeres sült cékla

Cékla carpaccio

Ha tetszett a Tormás céklasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept