Húsételek

Toszkáncsirkemell

Toszkán csirkemell
toszkan-csirkemell

Hozzávalók
1 db
cukkini
(300 g/db)
1 db
padlizsán
(400 g/db)
4 ek
olívaolaj
bors
1 mk
morzsolt bazsalikom
1 mk
morzsolt oregánó
1 mk
morzsolt majoranna
2 db
csirkemellfilé
(250 g/db)
30 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
4 db
zsályalevél

Elkészítés
  1. A cukkinit és a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk az olívaolaj felén.

  2. Közben sózzuk, borsozzuk, és amikor kapott egy kis színt, egy 20x30 cm-es tepsibe fektetjük. A zöldségeket megszórjuk a száraz fűszerekkel. 

  3. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, nagy lángon felhevítjük, és elkezdjük lepirítani benne a megsózott csirkemelleket. Mindkét oldalukat pirítjuk 2 percig, majd közepes lángra kapcsolunk.

  4. A serpenyőbe dobjuk a vajat és a megroppantott fokhagymagerezdet. Mehet mellé a kakukkfű, a rozmaring és a zsálya, és ezzel az aromatizált vajjal locsolgatjuk a csirkét 1 percig, majd ráfektetjük a zöldségágyra.

  5. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fólia nélkül, hogy piruljon még egy kicsit.

www.streetkitchen.hu

Valami könnyed, mégis ínycsiklandó kajára vágysz? Akkor a toszkán csirkemell lesz a te barátod! Nincs itt semmi bonyolult, csak pár friss alapanyag, egy kis fűszeres varázslat, és már kész is a mediterrán hangulatú vacsi.

A toszkán csirkemell egy olyan étel, ami mindenkit meggyőz: könnyű, mégis karakteres, gyors, de közben bővelkedik az ízekben. A pirított zöldségek mediterrán fűszerekkel és a vajban sült, illatos csirke igazi nyaralós hangulatot csempésznek az asztalra. Kezdőknek is ideális, mert nem kell sok hozzávaló, csak egy kis odafigyelés.

Hozzávalók

2 fő részére
1 db
cukkini
(300 g/db)
1 db
padlizsán
(400 g/db)
4 ek
olívaolaj
bors
1 mk
morzsolt bazsalikom
1 mk
morzsolt oregánó
1 mk
morzsolt majoranna
2 db
csirkemellfilé
(250 g/db)
30 g
vaj
1 gerezd
fokhagyma
1 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
4 db
zsályalevél

Elkészítés

  1. A cukkinit és a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk az olívaolaj felén.

  2. Közben sózzuk, borsozzuk, és amikor kapott egy kis színt, egy 20x30 cm-es tepsibe fektetjük. A zöldségeket megszórjuk a száraz fűszerekkel. 

  3. A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, nagy lángon felhevítjük, és elkezdjük lepirítani benne a megsózott csirkemelleket. Mindkét oldalukat pirítjuk 2 percig, majd közepes lángra kapcsolunk.

  4. A serpenyőbe dobjuk a vajat és a megroppantott fokhagymagerezdet. Mehet mellé a kakukkfű, a rozmaring és a zsálya, és ezzel az aromatizált vajjal locsolgatjuk a csirkét 1 percig, majd ráfektetjük a zöldségágyra.

  5. Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fólia nélkül, hogy piruljon még egy kicsit.

toszkan-csirkemell-5
Toszkán csirkemell (Fotó: Street Kitchen)

Ez a fogás nemcsak mutatós, hanem jól variálható is: tálalhatod friss salátával, kuszkusszal vagy akár egy pohár könnyű fehérbor mellé. A fűszeres zöldségágy és a szaftos hús tökéletes páros, amit akár hétköznap este is könnyen összedobhatsz. Mediterrán ízélmény minimál energiabefektetéssel – kell ennél több?

Bizony kell! Kapaszkodj meg, mert itt van még három nagyon tuti olasz kaja!

Ribollita, a toszkán zöldségleves

Orecchiette tésztasaláta

Olasz paradicsomos húsgombóc tagliatellével

Ha tetszett a Toszkán csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept