A cukkinit és a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk az olívaolaj felén.
Közben sózzuk, borsozzuk, és amikor kapott egy kis színt, egy 20x30 cm-es tepsibe fektetjük. A zöldségeket megszórjuk a száraz fűszerekkel.
A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, nagy lángon felhevítjük, és elkezdjük lepirítani benne a megsózott csirkemelleket. Mindkét oldalukat pirítjuk 2 percig, majd közepes lángra kapcsolunk.
A serpenyőbe dobjuk a vajat és a megroppantott fokhagymagerezdet. Mehet mellé a kakukkfű, a rozmaring és a zsálya, és ezzel az aromatizált vajjal locsolgatjuk a csirkét 1 percig, majd ráfektetjük a zöldségágyra.
Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fólia nélkül, hogy piruljon még egy kicsit.
Toszkáncsirkemell
Valami könnyed, mégis ínycsiklandó kajára vágysz? Akkor a toszkán csirkemell lesz a te barátod! Nincs itt semmi bonyolult, csak pár friss alapanyag, egy kis fűszeres varázslat, és már kész is a mediterrán hangulatú vacsi.
A toszkán csirkemell egy olyan étel, ami mindenkit meggyőz: könnyű, mégis karakteres, gyors, de közben bővelkedik az ízekben. A pirított zöldségek mediterrán fűszerekkel és a vajban sült, illatos csirke igazi nyaralós hangulatot csempésznek az asztalra. Kezdőknek is ideális, mert nem kell sok hozzávaló, csak egy kis odafigyelés.
Hozzávalók
Elkészítés
A cukkinit és a padlizsánt 2 cm-es kockákra vágjuk, és egy nagyobb serpenyőben, nagy lángon megpirítjuk az olívaolaj felén.
Közben sózzuk, borsozzuk, és amikor kapott egy kis színt, egy 20x30 cm-es tepsibe fektetjük. A zöldségeket megszórjuk a száraz fűszerekkel.
A serpenyőbe öntjük a maradék olajat, nagy lángon felhevítjük, és elkezdjük lepirítani benne a megsózott csirkemelleket. Mindkét oldalukat pirítjuk 2 percig, majd közepes lángra kapcsolunk.
A serpenyőbe dobjuk a vajat és a megroppantott fokhagymagerezdet. Mehet mellé a kakukkfű, a rozmaring és a zsálya, és ezzel az aromatizált vajjal locsolgatjuk a csirkét 1 percig, majd ráfektetjük a zöldségágyra.
Befedjük alufóliával, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük, az utolsó 5 percben fólia nélkül, hogy piruljon még egy kicsit.

Ez a fogás nemcsak mutatós, hanem jól variálható is: tálalhatod friss salátával, kuszkusszal vagy akár egy pohár könnyű fehérbor mellé. A fűszeres zöldségágy és a szaftos hús tökéletes páros, amit akár hétköznap este is könnyen összedobhatsz. Mediterrán ízélmény minimál energiabefektetéssel – kell ennél több?
Bizony kell! Kapaszkodj meg, mert itt van még három nagyon tuti olasz kaja!
Ha tetszett a Toszkán csirkemell receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!