Az olívaolajon üvegesre pirítjuk az apróra vágott hagymát és fokhagymát. A brokkolit kisebb rózsákra szedjük, a kis leveleit félrerakjuk (ha vannak rajta), a szárát pedig apróra vágva a hagymákhoz dobjuk, hogy az is kissé megpiruljon. Felöntjük a vízzel, és ha felforrt, belerakjuk a fagyasztott spenótot, a zöldborsót, és a brokkolirózsákat is. Mehet bele a só, bors, Cayenne-bors, kurkuma és a tárkony. Mire felolvad a spenót, megpuhul a brokkoli és a borsó is.
Pár szem borsót és pár kis brokkolirózsát kihalászunk a díszítéshez, a leves többi részéhez hozzáadjuk a kókusztejszínt, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A levest kevés tejszínnel meglocsolva, a brokkolirózsákkal, borsószemekkel és a brokkolilevelekkel tálaljuk.
