A túrófánkhoz először a mascarponehabot készítjük el, amihez két külön tálba tesszük a tejszínt és a mascarponét. Mindkettőhöz kristálycukrot adunk, majd külön-külön robotgéppel habosra verjük őket. A két habot óvatosan összeforgatjuk, közben hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
A málnát egy gyorsforralóban a kristálycukorral együtt melegíteni kezdjük. Forrástól számított 2 percig főzzük, majd botmixer segítségével simára turmixoljuk.
A tésztához alaposan összekeverjük a túrót, a tojást, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a sót. Kézzel is gyúrhatjuk, vagy használhatunk dagasztógépet, de a lényeg, hogy egy homogén masszát kapjunk.
A tésztából két kanál segítségével galuskákat formázunk, amiket a közepesen meleg olajba szaggatunk. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, hiszen akkor nem sülnek át a fánkjaink, a közepük ragadós marad. Célunk, hogy egy teljesen átsült, kívül aranybarna desszertet kapjunk.
A megsült fánkokról leitatjuk a felesleges olajat. Egy tányérban megágyazunk a mascarponehabbal, ráhelyezzük a fánkokat, melyeket aztán meglocsolunk a forró málnaöntettel.
Túrófánkmascarponehabbalésmálnaöntettel
Puha, rugalmas és szaftos. Kiegészítve a mascarpone és a málna fanyarságával, egyike a legegyszerűbb, mégis zseniálisan jó desszerteknek.
A túrófánk igazi klasszikus, de ha feldobod egy adag habos mascarponéval és forró málnaöntettel, máris ünnepi desszert válik belőle. A tészta egyszerű, jól formázható, a végeredmény kívül aranybarna, belül puha és szaftos.
Hozzávalók
A túrófánkhoz
A málnaöntethez
Elkészítés
A túrófánkhoz először a mascarponehabot készítjük el, amihez két külön tálba tesszük a tejszínt és a mascarponét. Mindkettőhöz kristálycukrot adunk, majd külön-külön robotgéppel habosra verjük őket. A két habot óvatosan összeforgatjuk, közben hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Tálalásig a hűtőben tároljuk.
A málnát egy gyorsforralóban a kristálycukorral együtt melegíteni kezdjük. Forrástól számított 2 percig főzzük, majd botmixer segítségével simára turmixoljuk.
A tésztához alaposan összekeverjük a túrót, a tojást, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a sót. Kézzel is gyúrhatjuk, vagy használhatunk dagasztógépet, de a lényeg, hogy egy homogén masszát kapjunk.
A tésztából két kanál segítségével galuskákat formázunk, amiket a közepesen meleg olajba szaggatunk. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, hiszen akkor nem sülnek át a fánkjaink, a közepük ragadós marad. Célunk, hogy egy teljesen átsült, kívül aranybarna desszertet kapjunk.
A megsült fánkokról leitatjuk a felesleges olajat. Egy tányérban megágyazunk a mascarponehabbal, ráhelyezzük a fánkokat, melyeket aztán meglocsolunk a forró málnaöntettel.

Ez a desszert nem csak látványos, de meglepően egyszerű is, így ha vendégeket vársz, garantáltan bezsebeled vele az elismerést. Tálalhatod tányérdesszertként vagy egy elegánsabb desszertasztalon mini változatban is. Frissen az igazi, de ha marad, másnapra is megőrzi szaftosságát – csak a habot és az öntetet tartsd külön!
A túrófánk mascarponehabbal és málnaöntettel igazán fullos desszert, de ha szeretnél még túrós desszertek közül szemezgetni, rajtunk nem múlik!
Ha tetszett a Túrófánk mascarponehabbal és málnaöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!