Megúszós kaják

Túrófánkmascarponehabbalésmálnaöntettel

Túrófánk mascarponehabbal és málnaöntettel
Turofank-mascarponehabbal-es-malnaontettel

Hozzávalók
250 g
mascarpone
200 ml
habtejszín
100 g
kristálycukor
1 tk
vaníliaaroma
A túrófánkhoz
550 g
túró
3 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
250 g
liszt
1 csipet
A málnaöntethez
400 g
fagyasztott málna
150 g
kristálycukor

Elkészítés
  1. A túrófánkhoz először a mascarponehabot készítjük el, amihez két külön tálba tesszük a tejszínt és a mascarponét. Mindkettőhöz kristálycukrot adunk, majd külön-külön robotgéppel habosra verjük őket. A két habot óvatosan összeforgatjuk, közben hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

  2. A málnát egy gyorsforralóban a kristálycukorral együtt melegíteni kezdjük. Forrástól számított 2 percig főzzük, majd botmixer segítségével simára turmixoljuk.

  3. A tésztához alaposan összekeverjük a túrót, a tojást, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a sót. Kézzel is gyúrhatjuk, vagy használhatunk dagasztógépet, de a lényeg, hogy egy homogén masszát kapjunk.

  4. A tésztából két kanál segítségével galuskákat formázunk, amiket a közepesen meleg olajba szaggatunk. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, hiszen akkor nem sülnek át a fánkjaink, a közepük ragadós marad. Célunk, hogy egy teljesen átsült, kívül aranybarna desszertet kapjunk.

  5. A megsült fánkokról leitatjuk a felesleges olajat. Egy tányérban megágyazunk a mascarponehabbal, ráhelyezzük a fánkokat, melyeket aztán meglocsolunk a forró málnaöntettel.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Puha, rugalmas és szaftos. Kiegészítve a mascarpone és a málna fanyarságával, egyike a legegyszerűbb, mégis zseniálisan jó desszerteknek.

A túrófánk igazi klasszikus, de ha feldobod egy adag habos mascarponéval és forró málnaöntettel, máris ünnepi desszert válik belőle. A tészta egyszerű, jól formázható, a végeredmény kívül aranybarna, belül puha és szaftos.

Hozzávalók

6 fő részére
250 g
mascarpone
200 ml
habtejszín
100 g
kristálycukor
1 tk
vaníliaaroma
A túrófánkhoz
550 g
túró
3 db
tojás
120 g
porcukor
1 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
250 g
liszt
1 csipet
A málnaöntethez
400 g
fagyasztott málna
150 g
kristálycukor

Elkészítés

  1. A túrófánkhoz először a mascarponehabot készítjük el, amihez két külön tálba tesszük a tejszínt és a mascarponét. Mindkettőhöz kristálycukrot adunk, majd külön-külön robotgéppel habosra verjük őket. A két habot óvatosan összeforgatjuk, közben hozzáadjuk a vaníliaaromát is. Tálalásig a hűtőben tároljuk.

  2. A málnát egy gyorsforralóban a kristálycukorral együtt melegíteni kezdjük. Forrástól számított 2 percig főzzük, majd botmixer segítségével simára turmixoljuk.

  3. A tésztához alaposan összekeverjük a túrót, a tojást, a porcukrot, a sütőport, a lisztet és a sót. Kézzel is gyúrhatjuk, vagy használhatunk dagasztógépet, de a lényeg, hogy egy homogén masszát kapjunk.

  4. A tésztából két kanál segítségével galuskákat formázunk, amiket a közepesen meleg olajba szaggatunk. Fontos, hogy ne legyen túl meleg az olaj, hiszen akkor nem sülnek át a fánkjaink, a közepük ragadós marad. Célunk, hogy egy teljesen átsült, kívül aranybarna desszertet kapjunk.

  5. A megsült fánkokról leitatjuk a felesleges olajat. Egy tányérban megágyazunk a mascarponehabbal, ráhelyezzük a fánkokat, melyeket aztán meglocsolunk a forró málnaöntettel.

braun-3-recept-egy-videoban-10
Túrófánk mascarponehabbal és málnaöntettel (Fotó: Street Kitchen)

Ez a desszert nem csak látványos, de meglepően egyszerű is, így ha vendégeket vársz, garantáltan bezsebeled vele az elismerést. Tálalhatod tányérdesszertként vagy egy elegánsabb desszertasztalon mini változatban is. Frissen az igazi, de ha marad, másnapra is megőrzi szaftosságát – csak a habot és az öntetet tartsd külön!

A túrófánk mascarponehabbal és málnaöntettel igazán fullos desszert, de ha szeretnél még túrós desszertek közül szemezgetni, rajtunk nem múlik!

Túróval töltött fánk

Erdei gyümölcsös-túrós pite

Túrós derelye vaníliasodóval

Ha tetszett a Túrófánk mascarponehabbal és málnaöntettel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept