Fantasztikus desszertek

Túrókrémesrépatorta-kocka

Túrókrémes répatorta-kocka

Hozzávalók
A tésztához
3 db
tojás
160 g
kristálycukor
100 ml
étolaj
60 g
durvára vágott dió
1 db
citrom reszelt héja
200 g
reszelt sárgarépa
160 g
finomliszt
6 g
sütőpor
1 csipet
A krémhez
500 g
túró
250 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
A tetejére
1 ek
tökmag
1 ek
dió

Elkészítés

A túrókrémes répatorta-kocka elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük az alapot. Mikor kihűlt, kivesszük a formából és egy tányérra rakjuk. 

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük a krémet, majd a süti tetejére kenjük. A tökmagot és diót durvára vágjuk, megszórjuk vele a krémet, végül éles késsel felszeleteljük a sütit.

répatorta-kocka1
Túrókrémes répatorta-kocka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Nincs húsvét répatorta nélkül! Bár a klasszikus verzióért is odáig vagyunk, nagyon bírjuk az ízvilága ihlette egyéb desszerteket és sütiket is. Ha ti is kedvet kaptatok a répás édességekhez, akkor próbáljátok ki ezeket a recepteket is. Garantáljuk, hogy egytől egyig az ünnepi asztal díszei lesznek! (És azt is, hogy egy morzsa sem marad belőlük a húsvéti vendégség végére...)

Fantasztikus répatorta kuglóf

Őrülten finom répatorta tekercs

Gluténmentes barnított vajas répatorta

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Ha a répatorta klasszikus krémjét lecseréljük egy túróval gazdagított változatra, még több fehérjét csempészhetünk az étkezésünkbe!

Hozzávalók

1 23 x 23 cm-es tepsihez
A tésztához
3 db
tojás
160 g
kristálycukor
100 ml
étolaj
60 g
durvára vágott dió
1 db
citrom reszelt héja
200 g
reszelt sárgarépa
160 g
finomliszt
6 g
sütőpor
1 csipet
A krémhez
500 g
túró
250 g
mascarpone
60 g
porcukor
1 mk
vaníliaaroma
1 db
citrom reszelt héja
A tetejére
1 ek
tökmag
1 ek
dió

A túrókrémes répatorta-kocka elkészítéséhez a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, és elkeverjük a tésztát. Sütőpapírral bélelt formába simítjuk és 175 fokra előmelegített sütőben, kb. 45-50 perc alatt készre sütjük az alapot. Mikor kihűlt, kivesszük a formából és egy tányérra rakjuk. 

A krémhez a mascarponét kihabosítjuk, hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük a krémet, majd a süti tetejére kenjük. A tökmagot és diót durvára vágjuk, megszórjuk vele a krémet, végül éles késsel felszeleteljük a sütit.

répatorta-kocka1
Túrókrémes répatorta-kocka (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc
  • Sütési idő: 45-50 perc

Nincs húsvét répatorta nélkül! Bár a klasszikus verzióért is odáig vagyunk, nagyon bírjuk az ízvilága ihlette egyéb desszerteket és sütiket is. Ha ti is kedvet kaptatok a répás édességekhez, akkor próbáljátok ki ezeket a recepteket is. Garantáljuk, hogy egytől egyig az ünnepi asztal díszei lesznek! (És azt is, hogy egy morzsa sem marad belőlük a húsvéti vendégség végére...)

Fantasztikus répatorta kuglóf

Őrülten finom répatorta tekercs

Gluténmentes barnított vajas répatorta

Ha tetszett a Túrókrémes répatorta-kocka receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept