A tejet összekeverjük a cukorral, a sóval, a tojássárgájával, a vajjal, majd hozzákeverjük a többi hozzávalót, és 1 órán át hagyjuk állni a hűtőben letakarva.
Ezután enyhén lisztezett deszkán 1,5 cm vastagra nyújtjuk, és egy derelyevágóval 8-10 cm hosszú trapézokat vágunk belőle. A közepén is vágunk a lyukat, és az egyik sarkát átfordítjuk a lyukon, ez adja a jellegzetes formát. 170 fokos olajban, oldalanként 2-3 percig sütjük, majd papírtörlőre tesszük. Kicsit hagyjuk hűlni, majd porcukorral megszórva, lekvárral tálaljuk.

- Előkészítés: 10 perc
- Hűtés: 60 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: 90 perc
A csörögefánk, kifejezetten ez a túrós csörögefánk nem hasonlít az amerikai cukormázas verziókra. Ennek ellenére fantasztikusan finom, és házi lekvárral verhetetlen. A nagyiféle klasszik verziónál ez egy fokkal diétásabb - de persze ez is bő olajban sül, szóval nem lehet belőle bármennyit felfalni.