A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd robotgépben összedolgozzuk a vajjal is. Ezután mehet hozzá a többi hozzávaló, és kidolgozzuk a tésztát. Ha kézzel gyúrtuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk felhasználás előtt. Ha robotgéppel dolgoztunk, akkor egyből folytathatjuk is a receptet.
A tészta kb. egyharmadát kinyújtjuk a 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljának a méretére, és belehelyezzük a forma aljába.
A maradék tésztát rúd alakúra sodorjuk, majd a torta karimája hosszának megfelelő méretűre nyújtjuk, és kb. 3-4 cm szélesre. Ezt feltapasztjuk a forma szélére, és mindenhol összenyomkodjuk az illesztéseket.
Alufóliát rakunk a forma belsejébe, ebbe sütőbabot (sima baba, lencse, bármi, amit aztán többször felhasználhatunk sütésnél) szórunk, majd mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 13 percre, ezután a fólia és a bab nélkül, még 7-8 percig sütjük.
A tölteléket alaposan összekeverjük, majd az elősütött tésztára öntjük, és visszatoljuk a tortát a sütőbe, 40-45 percre.
Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát, mielőtt megszórnánk kevés porcukorral és felszeletelnénk.
Túrótortaalaprecept
Lágy, szépen szeletelhető túrókrém príma kis linzertésztával burkolva. Ez a túrótorta garantáltan mindenki kedvence lesz, akár önmagában, akár egy kis meggylekvárral eszitek!
A túrótorta az a klasszikus, amit mindenki ismer, de ahány ház, annyi verzió létezik – van, aki sütve szereti, van, aki hidegen, zselatinosan, van, aki mazsolával, más meg világgá szalad tőle. De a túrótorta alaprecept az, amire mindig lehet építeni: egyszerű, puha, krémes, és épp annyira édes, hogy ne legyen tömény.
A klasszikus, sült túrótorta alapja a jó minőségű, száraz túró. Ne legyen túl vizes, mert akkor folyós lesz a végeredmény – ha kell, csepegtesd le egy kicsit.
Hozzávalók
A töltelékhez
A tetejére
Elkészítés
A tésztához a lisztet elkeverjük a sóval, majd robotgépben összedolgozzuk a vajjal is. Ezután mehet hozzá a többi hozzávaló, és kidolgozzuk a tésztát. Ha kézzel gyúrtuk a tésztát, fóliába csomagoljuk, és 30 percre hűtőbe rakjuk felhasználás előtt. Ha robotgéppel dolgoztunk, akkor egyből folytathatjuk is a receptet.
A tészta kb. egyharmadát kinyújtjuk a 22 vagy 24 cm-es tortaforma aljának a méretére, és belehelyezzük a forma aljába.
A maradék tésztát rúd alakúra sodorjuk, majd a torta karimája hosszának megfelelő méretűre nyújtjuk, és kb. 3-4 cm szélesre. Ezt feltapasztjuk a forma szélére, és mindenhol összenyomkodjuk az illesztéseket.
Alufóliát rakunk a forma belsejébe, ebbe sütőbabot (sima baba, lencse, bármi, amit aztán többször felhasználhatunk sütésnél) szórunk, majd mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, kb. 13 percre, ezután a fólia és a bab nélkül, még 7-8 percig sütjük.
A tölteléket alaposan összekeverjük, majd az elősütött tésztára öntjük, és visszatoljuk a tortát a sütőbe, 40-45 percre.
Hagyjuk teljesen kihűlni a tortát, mielőtt megszórnánk kevés porcukorral és felszeletelnénk.

A túrótorta pont az a süti, ami nem akar több lenni, mint ami: egyszerű, házias, de mindig telitalálat. Ha megvan a túrótorta alaprecept, utána már jöhet a játék – gyümölcsökkel, csokival, magvakkal, akár teljesen cukormentes verzióban is. Nincs benne semmi bonyolult, mégis minden alkalomra bevethető: hétköznapi desszert, vasárnapi ebéd után vagy ünnepi asztalra is simán befér. És valljuk be: egy jól behűtött szelet túrótorta mindig jobb napot csinál.
Még több túrós süti:
Ha tetszett a Túrótorta alaprecept receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!