Brutális kaják

Kolbászosvadaspetrezselymesnudlival

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

Hozzávalók
1 fej
hagyma
(nagyobb)
7 - 8 ek
olaj
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(nagyobb)
1 szál
fehérrépa
1 db
zellergumó
(kicsi)
só, bors
1 l
marhaalaplé vagy húsleves
500 g
darált marhahús
100 g
füstölt kolbász
200 ml
fehérbor
3 - 4 db
babérlevél
2 ek
magos mustár
2 - 3 ek
tejföl
2 ek
cukor
A nudlihoz
400 g
főtt burgonya
(kihűlt)
300 g
liszt
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
100 g
vaj

Elkészítés

Amiben a vadas házi készítésű nudlival van, az már rossz nem lehet…

A hagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, majd mehet hozzá a fokhagyma is. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg szép pirult színt nem kaptak. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Amikor puhára főttek, botmixerrel leturmixoljuk őket.

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd golflabda méretű labdacsokat formázunk belőle. A kolbászt félkarikákra vágjuk, és a húsgolyókkal együtt 3-4 ek olajon, magas hőfokon átpirítjuk, majd felöntjük a borral, a negyedére forraljuk, végül az egészet hozzáöntjük a mártáshoz. Beletesszük a babérlevelet, a mustárt és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon kb. 20-30 percig rotyogtatjuk.


A nudlihoz a kihűlt, krumplinyomón áttört burgonyát, a lisztet, a tojást és a finomra aprított petrezselymet egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag rudakat formázunk belőle, és kb. 2 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel. Sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben elkezdjük főzni őket, majd miután feljöttek a víz felszínére, még 1 percig főzzük. Leszűrjük, és még melegen átforgatjuk egy kevés vajon. (Ha szeretnénk, a nudlit átpiríthatjuk egy serpenyőben, de nem kötelező.) Tálalásnál tehetünk rá egy kis tejfölt is.

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival
Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

 

Még több vadas:

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Sült karfiolos vadas parmezános zsemlegombóccal

www.streetkitchen.hu

Ha klasszikus, mégsem szokványos ízvilágra vágytok, akkor ne lapozzatok tovább, mert megtaláltátok azt a receptet, amit kerestetek.

Hozzávalók

4 főre
1 fej
hagyma
(nagyobb)
7 - 8 ek
olaj
4 gerezd
fokhagyma
1 szál
sárgarépa
(nagyobb)
1 szál
fehérrépa
1 db
zellergumó
(kicsi)
só, bors
1 l
marhaalaplé vagy húsleves
500 g
darált marhahús
100 g
füstölt kolbász
200 ml
fehérbor
3 - 4 db
babérlevél
2 ek
magos mustár
2 - 3 ek
tejföl
2 ek
cukor
A nudlihoz
400 g
főtt burgonya
(kihűlt)
300 g
liszt
1 db
tojás
1 csokor
petrezselyem
100 g
vaj

Amiben a vadas házi készítésű nudlival van, az már rossz nem lehet…

A hagymát felaprítjuk, és elkezdjük lepirítani az olajon, majd mehet hozzá a fokhagyma is. A zöldségeket kisebb darabokra vágjuk, majd a hagymához adjuk, és magas hőfokon addig pirítjuk, amíg szép pirult színt nem kaptak. Közben sózzuk, borsozzuk és felöntjük az alaplével. Amikor puhára főttek, botmixerrel leturmixoljuk őket.

A marhahúst sózzuk, borsozzuk, majd golflabda méretű labdacsokat formázunk belőle. A kolbászt félkarikákra vágjuk, és a húsgolyókkal együtt 3-4 ek olajon, magas hőfokon átpirítjuk, majd felöntjük a borral, a negyedére forraljuk, végül az egészet hozzáöntjük a mártáshoz. Beletesszük a babérlevelet, a mustárt és a cukrot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd alacsony hőfokon kb. 20-30 percig rotyogtatjuk.


A nudlihoz a kihűlt, krumplinyomón áttört burgonyát, a lisztet, a tojást és a finomra aprított petrezselymet egy pár csipet sóval összedolgozzuk, majd kb. hüvelykujjnyi vastag rudakat formázunk belőle, és kb. 2 cm-es kis darabokra vágjuk. A kis darabokat egy enyhén meglisztezett felületen nudli formájúra sodorjuk a kezünkkel. Sós, forrásban lévő, de nem zubogó vízben elkezdjük főzni őket, majd miután feljöttek a víz felszínére, még 1 percig főzzük. Leszűrjük, és még melegen átforgatjuk egy kevés vajon. (Ha szeretnénk, a nudlit átpiríthatjuk egy serpenyőben, de nem kötelező.) Tálalásnál tehetünk rá egy kis tejfölt is.

Kolbászos vadas petrezselymes nudlival
Kolbászos vadas petrezselymes nudlival

 

Még több vadas:

Csirkevadas leveszöldségcsomagból

Sült karfiolos vadas parmezános zsemlegombóccal

Ha tetszett a Kolbászos vadas petrezselymes nudlival receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept