Grillszezon

Vasaltcsirkecomb,ahogyRolandkészíti

Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti

Hozzávalók
A csirkecombhoz
500 g
csirkecombfilé
nagyszemű só
őrölt tarka bors
50 ml
olívaolaj
A coleslaw-hoz
negyed fej lila káposzta
1 fej
hagyma
2 szál
sárgarépa ( kb.
(kb. 2 csipet)
őrölt tarka bors
150 g
majonéz
A grillzöldséghez
3 db
kaliforniai paprika ( kb. 500 g)
(piros, zöld és sárga)
1 fej
lila hagyma
2 fej
csiperkegomba
nagyszemű só
őrölt tarka bors
2 ek
olívaolaj
2 szál
rozmaring
1 szál
kakukkfű
A dresszinghez
1 - 2 ek
méz
3 ek
mustár
só, bors
50 ml
balzsamecet
A tálaláshoz
2 ek
szezámmag

Elkészítés

A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk. Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.

A lila káposztát egy mandolinon legyaluljuk, a hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és félretesszük.

A grillzöldségekhez a paprikákat, a lila hagymát és a gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, mert a kicsi darabok hamar szétégnek a grillen. Megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, majd apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a min. 200 fokos grillre dobjuk őket. 

A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, a zöldségek mellé, kb. 20 percre, 10 perc után átforgatva. Miközben sülnek, befejezzük a coleslaw-t, hozzáadjuk a majonézt, és alaposan összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egyszerűen egy tálba tesszük, és összekeverjük. 

A csirkecombot a grillzöldségekkel tálaljuk, meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk az egészet szezámmaggal, és a coleslaw salátával kínáljuk.

vasalt csirkecomb
Vasalt csirkecomb
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összesen: 60 perc

Ezek a grillreceptek is érdekelhetnek:

Grillkolbászos tál

Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával

Kólás csirkeszárny zöldséges pirított rizzsel

www.streetkitchen.hu

Bátran próbáljátok ki, mert gyorsan elkészül, nagyon finom, és én már számtalanszor sütöttem. Ha csak rácsos grilletek van, egy kicsivel mérsékeljétek a hőmérsékletet!

Hozzávalók

2 főre
A csirkecombhoz
500 g
csirkecombfilé
nagyszemű só
őrölt tarka bors
50 ml
olívaolaj
A coleslaw-hoz
negyed fej lila káposzta
1 fej
hagyma
2 szál
sárgarépa ( kb.
(kb. 2 csipet)
őrölt tarka bors
150 g
majonéz
A grillzöldséghez
3 db
kaliforniai paprika ( kb. 500 g)
(piros, zöld és sárga)
1 fej
lila hagyma
2 fej
csiperkegomba
nagyszemű só
őrölt tarka bors
2 ek
olívaolaj
2 szál
rozmaring
1 szál
kakukkfű
A dresszinghez
1 - 2 ek
méz
3 ek
mustár
só, bors
50 ml
balzsamecet
A tálaláshoz
2 ek
szezámmag

A csirkehúst bőrével lefelé egy deszkára helyezzük, majd nehéz súllyal kivasaljuk, összetörjük a benne lévő rostokat. Sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk egy kanál olívaolajjal, és kicsit átmasszírozzuk. Ezután egy tálba tesszük, és öntünk még rá olívaolajat, hogy ne száradjon ki, és kicsit pácolódjon.

A lila káposztát egy mandolinon legyaluljuk, a hagymát félbevágjuk, és felszeleteljük, a répát pedig nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, borsozzuk, összeforgatjuk, és félretesszük.

A grillzöldségekhez a paprikákat, a lila hagymát és a gombákat is nagyobb darabokra vágjuk, mert a kicsi darabok hamar szétégnek a grillen. Megszórjuk sóval és borssal, meglocsoljuk olívaolajjal, majd apróra vágott rozmaringgal és kakukkfűvel fűszerezzük, és a min. 200 fokos grillre dobjuk őket. 

A csirkecombot a bőrével lefelé tesszük a grillre, a zöldségek mellé, kb. 20 percre, 10 perc után átforgatva. Miközben sülnek, befejezzük a coleslaw-t, hozzáadjuk a majonézt, és alaposan összekeverjük. A dresszing hozzávalóit egyszerűen egy tálba tesszük, és összekeverjük. 

A csirkecombot a grillzöldségekkel tálaljuk, meglocsoljuk a dresszinggel, megszórjuk az egészet szezámmaggal, és a coleslaw salátával kínáljuk.

vasalt csirkecomb
Vasalt csirkecomb
  • Előkészítési idő: 30 perc
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Összesen: 60 perc

Ezek a grillreceptek is érdekelhetnek:

Grillkolbászos tál

Tökéletes pulled pork almás coleslaw salátával

Kólás csirkeszárny zöldséges pirított rizzsel

Ha tetszett a Vasalt csirkecomb, ahogy Roland készíti receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept