Receptek

Vegatepsisburrito

Vega tepsis burrito

Hozzávalók
A töltelékhez
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
3 ek
étolaj
50 g
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
mexikói fűszerkeverék
só, bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
250 - 300 ml
víz
1 kocka
étcsoki
(kb. 5 g)
1 db
lime leve
1 konzerv
lencse
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
tejföl
Az összeállításhoz
8 db
tortillalap
A tetejére
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
350 g
passata
200 ml
víz
1 ek
mexikói fűszerkeverék
80 g
cheddar

Elkészítés

A vega tepsis burrito első lépéseként a raguhoz a felszeletelt paprikákat egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon 2 perc alatt megpirítjuk magas hőmérsékleten, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a fűszerkeveréket, a sót és borsot, a paradicsomot, a vizet, az étcsokit, a lime levét és a lencsét. 10 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a tejfölt. Beletöltjük a tortillalapokba, feltekerjük és egymás mellé rakjuk egy tepsiben. 

A tetejére a szószhoz az olajon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, belerakjuk a cheddar kivételével a többi hozzávalót, és 10 perc alatt beforraljuk. Leöntjük a mártással a megtöltött tortillákat, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

vega-tepsis-burrito
Vega tepsis burrito (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több recept, ha nagyon bírjátok a mexikói ízvilágú ételeket:

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Mexikói csirkeleves

Házi mexikói salsa

www.streetkitchen.hu

Kevés jobb dolog van a mexikói kajáknál. Ez most egy vega változat, amibe próbáltam a kamrában megtalálható alapanyagokat belerakni, hogy ne kelljen sok extra dolog hozzá.

pictogram

Vega

Hozzávalók

8 darabhoz
A töltelékhez
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 db
piros kaliforniai paprika
3 ek
étolaj
50 g
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 ek
mexikói fűszerkeverék
só, bors
1 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
250 - 300 ml
víz
1 kocka
étcsoki
(kb. 5 g)
1 db
lime leve
1 konzerv
lencse
(400 g-os kiszerelés)
2 ek
tejföl
Az összeállításhoz
8 db
tortillalap
A tetejére
2 ek
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
350 g
passata
200 ml
víz
1 ek
mexikói fűszerkeverék
80 g
cheddar

A vega tepsis burrito első lépéseként a raguhoz a felszeletelt paprikákat egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon 2 perc alatt megpirítjuk magas hőmérsékleten, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a fűszerkeveréket, a sót és borsot, a paradicsomot, a vizet, az étcsokit, a lime levét és a lencsét. 10 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a tejfölt. Beletöltjük a tortillalapokba, feltekerjük és egymás mellé rakjuk egy tepsiben. 

A tetejére a szószhoz az olajon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, belerakjuk a cheddar kivételével a többi hozzávalót, és 10 perc alatt beforraljuk. Leöntjük a mártással a megtöltött tortillákat, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

vega-tepsis-burrito
Vega tepsis burrito (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc
  • Sütési idő: 30 perc

Még több recept, ha nagyon bírjátok a mexikói ízvilágú ételeket:

Egylábasos mexikói csirkés tészta

Mexikói csirkeleves

Házi mexikói salsa

Ha tetszett a Vega tepsis burrito receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept