A vega tepsis burrito első lépéseként a raguhoz a felszeletelt paprikákat egy serpenyőben, 1 evőkanál olajon 2 perc alatt megpirítjuk magas hőmérsékleten, majd félretesszük. Ugyanebben a serpenyőben, a maradék olajon megpirítjuk a felszeletelt hagymát és fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát, a fűszerkeveréket, a sót és borsot, a paradicsomot, a vizet, az étcsokit, a lime levét és a lencsét. 10 percig főzzük, majd elzárjuk a lángot és belekeverjük a tejfölt. Beletöltjük a tortillalapokba, feltekerjük és egymás mellé rakjuk egy tepsiben.
A tetejére a szószhoz az olajon lepirítjuk a zúzott fokhagymát, belerakjuk a cheddar kivételével a többi hozzávalót, és 10 perc alatt beforraljuk. Leöntjük a mártással a megtöltött tortillákat, megszórjuk a tetejét reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

- Elkészítési idő: 30 perc
- Sütési idő: 30 perc