Vegán receptek

Vegánbabfasírt

Vegán babfasírt

Hozzávalók
2 konzerv
vörösbab
(240 g-os kiszerelés)
0.5 szál
sárgarépa
(250 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(125 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sriracha szósz
12 g
étkezési keményítő
1 ek
zsemlemorzsa
70 g
finomliszt
1 db
zsemle
bő olaj a sütéshez

Elkészítés

A vegán babfasírt elkészítését azzal kezdjük, hogy a vörösbabot leszűrjük, átmossuk és egy aprítógépben krémesre turmixoljuk. Belekanalazzuk egy tálba és hozzákeverjük a lereszelt répát, a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, a srirachát, a keményítőt, a zsemlemorzsát és a finomlisztet. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk a levét és ezt is beledolgozzuk a masszába. 

A babos alapból 40 g-os golyókat formázunk. Egy edényben 165-170 fokosra melegítjük az olajat és négyesével kisütjük benne a babgolyókat. A megsült babfasírtokat papírtörlőn lecsepegtetjük, mielőtt tálalnánk. 

vegan-babfasirt-1
Vegán babfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ki mondta, hogy a fasírozott csak a húsimádók kedvence lehet? Rengeteg zöldség és hüvelyes kiváló alapja lehet egy vega vagy akár teljesen vegán fasírtnak. Még több izgalmas fasírtrecept vár az oldalunkon:

Falafel air fryerben

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Gombafasírt

www.streetkitchen.hu

A bab szuper fehérjeforrás, amiből fullos fasírtot is lehet készíteni. Próbáld ki te is, és dobd fel vele a wrapjeidet vagy a kedvenc főzeléked!

Hozzávalók

20 darabhoz
2 konzerv
vörösbab
(240 g-os kiszerelés)
0.5 szál
sárgarépa
(250 g/szál)
1 fej
vöröshagyma
(125 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
só, bors
2 tk
sriracha szósz
12 g
étkezési keményítő
1 ek
zsemlemorzsa
70 g
finomliszt
1 db
zsemle
bő olaj a sütéshez

A vegán babfasírt elkészítését azzal kezdjük, hogy a vörösbabot leszűrjük, átmossuk és egy aprítógépben krémesre turmixoljuk. Belekanalazzuk egy tálba és hozzákeverjük a lereszelt répát, a finomra aprított hagymát, a zúzott fokhagymát, sót, borsot, a srirachát, a keményítőt, a zsemlemorzsát és a finomlisztet. A zsemlét vízbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk a levét és ezt is beledolgozzuk a masszába. 

A babos alapból 40 g-os golyókat formázunk. Egy edényben 165-170 fokosra melegítjük az olajat és négyesével kisütjük benne a babgolyókat. A megsült babfasírtokat papírtörlőn lecsepegtetjük, mielőtt tálalnánk. 

vegan-babfasirt-1
Vegán babfasírt (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 30 perc

Ki mondta, hogy a fasírozott csak a húsimádók kedvence lehet? Rengeteg zöldség és hüvelyes kiváló alapja lehet egy vega vagy akár teljesen vegán fasírtnak. Még több izgalmas fasírtrecept vár az oldalunkon:

Falafel air fryerben

Leveles tésztába töltött tofufasírt

Gombafasírt

Ha tetszett a Vegán babfasírt receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept