Green kitchen

Vegánbabfőzelék

Vegán babfőzelék

Hozzávalók
250 g
száraz tarkabab
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
szárított majoránna
só, bors
1 ek
finomliszt
200 ml
növényi tejföl
2 tk
mustár
1 ek
10%-os ecet

Elkészítés

A vegán babfőzelék elkészítéséhez a babot egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap egy lábasban olajat hevítünk, erre mehet a finomra aprított vöröshagyma, majd ha üvegesre pároltuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a leszűrt, átmosott babot is, majd ízesítjük a babérlevéllel, a fűszerpaprikával, a majoránnával, sóval és borssal. 

Felöntjük 1 l vízzel, és közepes lángon, fedő alatt főzzük kb. 30 percig. Ezután levesszük róla a fedőt és további 30 percig főzzük. Ha elfőtte a levét, nyugodtan pótoljuk egy kevés vízzel. Mikor megpuhult a bab, kiveszünk a levéből egy merőkanálnyit és kikeverjük a liszttel, a növényi tejföllel, a mustárral és az ecettel. Visszacsorgatjuk a főzelékbe és 5-6 perc alatt összefőzzük az egészet, amíg szépen besűrűsödik.

vegan-babfozelek
Vegán babfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Amennyiben a fenntarthatóság vagy az egészség jegyében te is a vegán étkezés mellett döntöttél, vagy időnként szeretsz húsmentes napokat tartani, akkor ezek a receptek is jól jöhetnek majd:

Vegán lencsefőzelék

Vegán burgundi ragu

Almás palacsinta vegán verzióban

www.streetkitchen.hu

Nem kell sokat bíbelődni, hogy a hagyományos babfőzelékből egy vegán változatot tudj készíteni. Hidd el, megéri, mert nagyon bomba!

Hozzávalók

4 főre
250 g
száraz tarkabab
2 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
2 gerezd
fokhagyma
2 db
babérlevél
1 tk
fűszerpaprika
1 tk
szárított majoránna
só, bors
1 ek
finomliszt
200 ml
növényi tejföl
2 tk
mustár
1 ek
10%-os ecet

A vegán babfőzelék elkészítéséhez a babot egy éjszakára bő vízbe áztatjuk. Másnap egy lábasban olajat hevítünk, erre mehet a finomra aprított vöröshagyma, majd ha üvegesre pároltuk, rádobjuk a zúzott fokhagymát is. Hozzáadjuk a leszűrt, átmosott babot is, majd ízesítjük a babérlevéllel, a fűszerpaprikával, a majoránnával, sóval és borssal. 

Felöntjük 1 l vízzel, és közepes lángon, fedő alatt főzzük kb. 30 percig. Ezután levesszük róla a fedőt és további 30 percig főzzük. Ha elfőtte a levét, nyugodtan pótoljuk egy kevés vízzel. Mikor megpuhult a bab, kiveszünk a levéből egy merőkanálnyit és kikeverjük a liszttel, a növényi tejföllel, a mustárral és az ecettel. Visszacsorgatjuk a főzelékbe és 5-6 perc alatt összefőzzük az egészet, amíg szépen besűrűsödik.

vegan-babfozelek
Vegán babfőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítési idő: 8 óra
  • Elkészítési idő: 1 óra 20 perc

Amennyiben a fenntarthatóság vagy az egészség jegyében te is a vegán étkezés mellett döntöttél, vagy időnként szeretsz húsmentes napokat tartani, akkor ezek a receptek is jól jöhetnek majd:

Vegán lencsefőzelék

Vegán burgundi ragu

Almás palacsinta vegán verzióban

Ha tetszett a Vegán babfőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept