A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 300 g salottahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa (140 g/szál)
- 300 g barna csiperke
- 150 g friss shiitake gomba
- 150 g rókagomba
- 40 g sűrített paradicsom
- 1 ek csípős paprikakrém
- 40 g sötét szójaszósz
- 200 ml vörösbor
- 700 ml víz
- 10 szál friss kakukkfű
- 4 szál friss rozmaring
- 6 - 7 db babérlevél
- só, bors
- 300 g füstölt tofu
- 2 ek keményítő
- 1 db citrom leve
A burgonyapüréhez
- 400 g burgonya
- 100 g margarin
- só
Vegán burgundi ragu
A brutális fogások támogatója az
A brutális fogások támogatója az
Hozzávalók
- 4 ek olívaolaj
- 300 g salottahagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 3 szál sárgarépa (140 g/szál)
- 300 g barna csiperke
- 150 g friss shiitake gomba
- 150 g rókagomba
- 40 g sűrített paradicsom
- 1 ek csípős paprikakrém
- 40 g sötét szójaszósz
- 200 ml vörösbor
- 700 ml víz
- 10 szál friss kakukkfű
- 4 szál friss rozmaring
- 6 - 7 db babérlevél
- só, bors
- 300 g füstölt tofu
- 2 ek keményítő
- 1 db citrom leve
A burgonyapüréhez
- 400 g burgonya
- 100 g margarin
- só
A vegán burgundi ragu első lépéseként egy lábasban olajat hevítünk, majd lepirítjuk rajta a finomra aprított salottahagymát és fokhagymát. A répát és a gombákat rusztikus darabokra vágjuk, majd ezt is rádobjuk az alapra és pár perc alatt lepirítjuk. Mehet rá a sűrített paradicsom, a csípős paprikakrém, a szójaszósz és a vörösbor. Közepes lángon 6-7 perc alatt elpároljuk belőle az alkoholt, aztán felöntjük a vízzel és hozzádobjuk a friss fűszereket, a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk és elkeverjük. Fedő nélkül közepes lángon addig főzzük, amíg felére redukálódik a folyadék és kissé besűrűsödik, ez 35-40 perc, ennyi idő alatt a nagyobb darabra vágott répák is megpuhulnak. Közben néha megkevergetjük.
A burgonyapüréhez a burgonyát megtisztítjuk, 2 cm-es kockára vágjuk és sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük, majd hozzáadjuk a margarint, sózzuk és egy habverővel krémesre keverjük.
A tofut felkockázzuk 2 cm-es darabokra, megforgatjuk a keményítőben, egy tepsire szórjuk és a 180 fokra melegített sütőbe dobjuk kb. 15 percre.
Hozzákeverjük a sült tofut a burgundi alapjához, alaposan elkeverjük és beállítjuk az ízeket egy citrom kifacsart levével, valamint ha kell, sóval és borssal. 5 percig még főzzük, aztán eltávolítjuk belőle a fűszernövények ágait, és jöhet a tálalás. Burgonyapürét halmozunk a tányérra, és erre mehet egy jó adag a vegán burgundiból.
- Elkészítési idő: 1 óra 10 perc
Ha tetszett a vegán burgundi ragu, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!