Vegán receptek

Vegánisler

Vegán isler

Hozzávalók
400 g
finomliszt + a nyújtáshoz
200 g
kristálycukor
200 g
darált dió
300 g
margarin
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
400 g
baracklekvár
A tetejére
200 g
étcsokoládé
100 g
egész dió

Elkészítés

A vegán isler első lépéseként egy keverőtálba szórjuk a lisztet, a cukrot és a darált diót, hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott margarint, a sütőport, a sót, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a kezünkkel, majd egy homogén tésztát gyúrunk belőle. A kapott tésztát két részre osztjuk, becsomagoljuk folpackba, majd 40 percre a hűtőbe dobjuk pihenni.

Ha letelt az idő, alaposan belisztezünk egy nyújtódeszkát és az egyik kicsomagolt tésztát ráhelyezzük. Azt is belisztezzük, majd óvatosan 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Amennyiben kicsit törne vagy szétesne a tészta, nyugodtan nyomkodjuk össze vagy lisztezzünk még rá. 10 cm-es átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd spatulával alányúlva óvatosan átemeljük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra. A leeső tésztarészeket újragyúrjuk és hűtőben való pihentetés után ismét kinyújtjuk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. Összesen 32 db karikát kell kapnunk, amiből 16 db islerünk lesz. 

A korongokat 170 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük, aztán hűlni hagyjuk minimum 60 percig. A tésztakorongok felét megkenjük lekvárral, majd mindegyik tetejére helyezünk egy-egy újabb korongot. 

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és tetszés szerint belemártjuk vagy megcsorgatjuk vele az islereket. A tetejüket megszórjuk felaprított dióval. Miután megdermedt a csokoládé, akár már egyből fogyaszthatjuk is, de a legjobb, ha egy éjszakát pihennek a hűtőben. 

Vegán isler
Vegán isler (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: 1 óra 40 perc
  • Sütési idő: 14 perc

Még több vegán süti karácsonyra:

Vegán mézeskalács

Vegán linzer

A legjobb vegán tiramisu

www.streetkitchen.hu

Egy szuper vegán opció, amiben bőven van dió és lekvár – a csoki pedig már csak hab az isleren! :D

pictogram

Vegán

Hozzávalók

16 darabhoz
400 g
finomliszt + a nyújtáshoz
200 g
kristálycukor
200 g
darált dió
300 g
margarin
0.5 csomag
sütőpor
(12 g-os kiszerelés)
1 csipet
400 g
baracklekvár
A tetejére
200 g
étcsokoládé
100 g
egész dió

A vegán isler első lépéseként egy keverőtálba szórjuk a lisztet, a cukrot és a darált diót, hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott margarint, a sütőport, a sót, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a kezünkkel, majd egy homogén tésztát gyúrunk belőle. A kapott tésztát két részre osztjuk, becsomagoljuk folpackba, majd 40 percre a hűtőbe dobjuk pihenni.

Ha letelt az idő, alaposan belisztezünk egy nyújtódeszkát és az egyik kicsomagolt tésztát ráhelyezzük. Azt is belisztezzük, majd óvatosan 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Amennyiben kicsit törne vagy szétesne a tészta, nyugodtan nyomkodjuk össze vagy lisztezzünk még rá. 10 cm-es átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd spatulával alányúlva óvatosan átemeljük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra. A leeső tésztarészeket újragyúrjuk és hűtőben való pihentetés után ismét kinyújtjuk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. Összesen 32 db karikát kell kapnunk, amiből 16 db islerünk lesz. 

A korongokat 170 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük, aztán hűlni hagyjuk minimum 60 percig. A tésztakorongok felét megkenjük lekvárral, majd mindegyik tetejére helyezünk egy-egy újabb korongot. 

A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és tetszés szerint belemártjuk vagy megcsorgatjuk vele az islereket. A tetejüket megszórjuk felaprított dióval. Miután megdermedt a csokoládé, akár már egyből fogyaszthatjuk is, de a legjobb, ha egy éjszakát pihennek a hűtőben. 

Vegán isler
Vegán isler (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 1 óra
  • Pihentetési idő: 1 óra 40 perc
  • Sütési idő: 14 perc

Még több vegán süti karácsonyra:

Vegán mézeskalács

Vegán linzer

A legjobb vegán tiramisu

Ha tetszett a vegán isler receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése