A vegán isler első lépéseként egy keverőtálba szórjuk a lisztet, a cukrot és a darált diót, hozzáadjuk az 1 x 1 cm-es kockákra vágott margarint, a sütőport, a sót, és gyors mozdulatokkal összemorzsoljuk a kezünkkel, majd egy homogén tésztát gyúrunk belőle. A kapott tésztát két részre osztjuk, becsomagoljuk folpackba, majd 40 percre a hűtőbe dobjuk pihenni.
Ha letelt az idő, alaposan belisztezünk egy nyújtódeszkát és az egyik kicsomagolt tésztát ráhelyezzük. Azt is belisztezzük, majd óvatosan 0,5 cm-es vastagságúra nyújtjuk. Amennyiben kicsit törne vagy szétesne a tészta, nyugodtan nyomkodjuk össze vagy lisztezzünk még rá. 10 cm-es átmérőjű szaggatóval köröket szaggatunk belőle, majd spatulával alányúlva óvatosan átemeljük őket egy sütőpapírral bélelt tepsire, egymástól 2-3 ujjnyi távolságra. A leeső tésztarészeket újragyúrjuk és hűtőben való pihentetés után ismét kinyújtjuk. Ugyanígy járunk el a másik adag tésztával is. Összesen 32 db karikát kell kapnunk, amiből 16 db islerünk lesz.
A korongokat 170 fokra előmelegített sütőben 12-14 perc alatt készre sütjük, aztán hűlni hagyjuk minimum 60 percig. A tésztakorongok felét megkenjük lekvárral, majd mindegyik tetejére helyezünk egy-egy újabb korongot.
A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és tetszés szerint belemártjuk vagy megcsorgatjuk vele az islereket. A tetejüket megszórjuk felaprított dióval. Miután megdermedt a csokoládé, akár már egyből fogyaszthatjuk is, de a legjobb, ha egy éjszakát pihennek a hűtőben.

- Elkészítési idő: 1 óra
- Pihentetési idő: 1 óra 40 perc
- Sütési idő: 14 perc