Olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit alaposan lepirítunk 3-4 perc alatt. Miután lepirult a hagyma, lehúzzuk a lángról a lábast és hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a fűszerpaprikát és a majoránnát. Alaposan elkeverjük, majd visszatoljuk a lángra. Hozzáadjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott burgonyát, alaposan átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Közepesen magas lángon 15-18 percig főzzük, míg a burgonya megpuhul.
A vegafölt csomómentesre keverjük az ecettel és liszttel, majd lassan hozzácsorgatjuk a főzelékhez. Alaposan elkeverjük és 4 perc alatt összerottyantjuk az egészet. A vegán virslit a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.

- Elkészítési idő: 40 perc