Street Kitchen

Vegánkrumplifőzelék

Vegán krumplifőzelék

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 db
babérlevél
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
2 tk
majoránna
1.2 kg
tisztított burgonya
1 l
víz
350 g
vegaföl
1 ek
10%-os ecet
2 ek
finomliszt
A tálaláshoz
4 db
vegán virsli

Elkészítés

Olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit alaposan lepirítunk 3-4 perc alatt. Miután lepirult a hagyma, lehúzzuk a lángról a lábast és hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a fűszerpaprikát és a majoránnát. Alaposan elkeverjük, majd visszatoljuk a lángra. Hozzáadjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott burgonyát, alaposan átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Közepesen magas lángon 15-18 percig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

A vegafölt csomómentesre keverjük az ecettel és liszttel, majd lassan hozzácsorgatjuk a főzelékhez. Alaposan elkeverjük és 4 perc alatt összerottyantjuk az egészet. A vegán virslit a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.

Vegán krumplifőzelék vegán virslivel
Vegán krumplifőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A vegán krumplifőzelék után kedved támadt még több krémes és fullos főzelékhez? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kolbászos babfőzelék

Tejszínes karalábéfőzelék

www.streetkitchen.hu

A főzelékeket nagyon egyszerű veganizálni, ilyen ez a burgonyafőzi is, ami nekem az első falattal a gyerekkoromat hozza vissza!

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 db
babérlevél
só, bors
1 ek
fűszerpaprika
2 tk
majoránna
1.2 kg
tisztított burgonya
1 l
víz
350 g
vegaföl
1 ek
10%-os ecet
2 ek
finomliszt
A tálaláshoz
4 db
vegán virsli

Olajat hevítünk egy lábasban, rádobjuk a finomra aprított vöröshagymát, amit alaposan lepirítunk 3-4 perc alatt. Miután lepirult a hagyma, lehúzzuk a lángról a lábast és hozzáadjuk a babérleveleket, sózzuk, borsozzuk, és beledobjuk a fűszerpaprikát és a majoránnát. Alaposan elkeverjük, majd visszatoljuk a lángra. Hozzáadjuk a 3-4 cm-es kockákra vágott burgonyát, alaposan átforgatjuk, majd felöntjük a vízzel. Közepesen magas lángon 15-18 percig főzzük, míg a burgonya megpuhul.

A vegafölt csomómentesre keverjük az ecettel és liszttel, majd lassan hozzácsorgatjuk a főzelékhez. Alaposan elkeverjük és 4 perc alatt összerottyantjuk az egészet. A vegán virslit a csomagoláson található utasítások alapján elkészítjük, és a főzelékkel együtt tálaljuk.

Vegán krumplifőzelék vegán virslivel
Vegán krumplifőzelék (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 40 perc

A vegán krumplifőzelék után kedved támadt még több krémes és fullos főzelékhez? Rajtunk nem múlik, íme még három recept!

Karfiolfőzelék sült virslivel

Kolbászos babfőzelék

Tejszínes karalábéfőzelék

Ha tetszett a Vegán krumplifőzelék receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept