Vegetáriánus ételek

Vegánmapotofu

Vegán mapo tofu

Hozzávalók
A rizshez
kb. 150 g rizs
300 ml
víz
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma elfelezve
1 ek
olaj
A raguhoz
1 ek
egész szecsuáni bors
500 g
selyemtofu
2 - 3
portobello gomba
3 - 4 ek
paradicsompüré
2 - 3 ek
olaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 ek
chilis szójababpaszta
2 ek
szójaszósz
1 tk
keményítő egy kevés vízzel elkeverve
1 szál
újhagyma

Elkészítés

A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk, és addig főzzük fedő alatt, amíg teljesen meg nem puhul. A raguhoz a tofut kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 

A szecsuáni borsot egy wokban vagy serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd, ezután egy mozsárba rakjuk, és lezúzzuk. 

Vegán mapo tofu

Ugyanabban a serpenyőben, magas hőfokon, szárazon lepirítjuk az apró kockákra vágott gombát. Ezután ráöntjük a paradicsompürét, és azzal is lepirítjuk. Meglocsoljuk az olajjal, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát. Rárakjuk a chilis pasztát, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a szecsuáni borsot és a szójaszószt, majd az előfőzött tofut is. Összeforgatjuk, majd ráöntjük a keményítős vizet. 
Ha összerottyant, megszórjuk az újhagyma zöldjével, tálakba szedjük, és a rizzsel tálaljuk.

www.streetkitchen.hu

Zé nemrég a húsevő haverjai között csinált egy felmérést, hogy mi az oka, hogy nem akarnak vegák vagy vegánok lenni, és kiderült, hogy sokan azt gondolják, hogy azért, mert a húsmentes kajáknak nincs ízük. Na, most kiderül, hogy ez egyáltalán nem így van!

Hozzávalók

2 főre
A rizshez
kb. 150 g rizs
300 ml
víz
só, bors
2 gerezd
fokhagyma
1 szál
újhagyma elfelezve
1 ek
olaj
A raguhoz
1 ek
egész szecsuáni bors
500 g
selyemtofu
2 - 3
portobello gomba
3 - 4 ek
paradicsompüré
2 - 3 ek
olaj
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 ek
chilis szójababpaszta
2 ek
szójaszósz
1 tk
keményítő egy kevés vízzel elkeverve
1 szál
újhagyma

A rizs hozzávalóit egy lábasba rakjuk, és addig főzzük fedő alatt, amíg teljesen meg nem puhul. A raguhoz a tofut kockákra vágjuk, és enyhén sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük. 

A szecsuáni borsot egy wokban vagy serpenyőben addig pirítjuk, amíg illatozni nem kezd, ezután egy mozsárba rakjuk, és lezúzzuk. 

Vegán mapo tofu

Ugyanabban a serpenyőben, magas hőfokon, szárazon lepirítjuk az apró kockákra vágott gombát. Ezután ráöntjük a paradicsompürét, és azzal is lepirítjuk. Meglocsoljuk az olajjal, beledobjuk a felszeletelt fokhagymát. Rárakjuk a chilis pasztát, és ezzel is kicsit lepirítjuk. Hozzáadjuk a szecsuáni borsot és a szójaszószt, majd az előfőzött tofut is. Összeforgatjuk, majd ráöntjük a keményítős vizet. 
Ha összerottyant, megszórjuk az újhagyma zöldjével, tálakba szedjük, és a rizzsel tálaljuk.

Ha tetszett a Vegán mapo tofu receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept