A vegán rakott krumpli elkészítéséhez a meghámozott egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhultak, leszűrjük, hagyjuk hűlni.
Amíg a krumpli eléri a vágható hőmérsékletet, egy kis lábasban, közepes lángon, az étolajon lisztet barnítunk, majd felöntjük a zabtejjel. Forrástól számítva 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
A vegán besamelt sózzuk, borsozzuk, vegán tejszínnel és vegán tejföllel lazítjuk, füstölt paprikával fűszerezzük.
Serpenyőben, étolajon lepirítjuk a vékonyra szeletelt tofut és az elmorzsolt gabonakolbászt.
A kihűlt burgonyákat a tofuval megegyező vastagságú szeletekre vágjuk.
Egy 20x30 cm méretű, magas falú tepsi alját olajjal kikenjük, majd rétegezve belehelyezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, darabokra tépkedett tofu, gabonakolbász-morzsa, só, bors, besamel. Háromszor-négyszer megismételjük, figyelve, hogy legfelülre mindenképpen a felturbózott vegán besamel kerüljön.
Eloszlatjuk a besamelt, majd a rakott krumplit a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.
Érdemes pihentetni legalább 15 percig a könnyebb szeletelhetőség érdekében. Bár elég szaftos magában is, egy kis extra vegán tejföllel tálaljuk, hiszen az még sosem rontott el semmit.
Vegánrakottkrumpli
Talán a legszaftosabb rakott krumpli, amit ettél. Füstös, krémes és még laktató is. Tökéletes komfort kaja vegánoknak és mindenevőknek egyaránt.
Ha kedveled a hagyományos rakott krumplit, de szívesebben készítenéd növényi változatban, ez a vegán rakott krumpli igazi telitalálat. Rétegezett krumpli, füstölt tofu és gazdag, vegán besamel öntet teszi vajpuhává és ízletessé.
Hozzávalók
Elkészítés
A vegán rakott krumpli elkészítéséhez a meghámozott egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhultak, leszűrjük, hagyjuk hűlni.
Amíg a krumpli eléri a vágható hőmérsékletet, egy kis lábasban, közepes lángon, az étolajon lisztet barnítunk, majd felöntjük a zabtejjel. Forrástól számítva 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.
A vegán besamelt sózzuk, borsozzuk, vegán tejszínnel és vegán tejföllel lazítjuk, füstölt paprikával fűszerezzük.
Serpenyőben, étolajon lepirítjuk a vékonyra szeletelt tofut és az elmorzsolt gabonakolbászt.
A kihűlt burgonyákat a tofuval megegyező vastagságú szeletekre vágjuk.
Egy 20x30 cm méretű, magas falú tepsi alját olajjal kikenjük, majd rétegezve belehelyezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, darabokra tépkedett tofu, gabonakolbász-morzsa, só, bors, besamel. Háromszor-négyszer megismételjük, figyelve, hogy legfelülre mindenképpen a felturbózott vegán besamel kerüljön.
Eloszlatjuk a besamelt, majd a rakott krumplit a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.
Érdemes pihentetni legalább 15 percig a könnyebb szeletelhetőség érdekében. Bár elég szaftos magában is, egy kis extra vegán tejföllel tálaljuk, hiszen az még sosem rontott el semmit.

A vegán rakott krumpli mellett bőven van még fullos, növényi alapú receptünk, itt is van még három!
Pikáns egészben sült karfiol narancsos tahinivel és almás tabuléval
Ha tetszett a Vegán rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!