Green kitchen

Vegánrakottkrumpli

Vegán rakott krumpli
Vegán rakott krumpli tányéron, villával

Hozzávalók
750 g
piros burgonya
3 ek
étolaj
3 ek
liszt
500 ml
zabtej
bors ízlés szerint
200 ml
vegán tejszín
200 ml
vegán tejföl
2 tk
füstölt paprika
300 g
füstölt tofu
200 g
gabonakolbász
2 tk
fekete só

Elkészítés
  1. A vegán rakott krumpli elkészítéséhez a meghámozott egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhultak, leszűrjük, hagyjuk hűlni.

  2. Amíg a krumpli eléri a vágható hőmérsékletet, egy kis lábasban, közepes lángon, az étolajon lisztet barnítunk, majd felöntjük a zabtejjel. Forrástól számítva 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

  3. A vegán besamelt sózzuk, borsozzuk, vegán tejszínnel és vegán tejföllel lazítjuk, füstölt paprikával fűszerezzük. 

  4. Serpenyőben, étolajon lepirítjuk a vékonyra szeletelt tofut és az elmorzsolt gabonakolbászt.

  5. A kihűlt burgonyákat a tofuval megegyező vastagságú szeletekre vágjuk.

  6. Egy 20x30 cm méretű, magas falú tepsi alját olajjal kikenjük, majd rétegezve belehelyezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, darabokra tépkedett tofu, gabonakolbász-morzsa, só, bors, besamel. Háromszor-négyszer megismételjük, figyelve, hogy legfelülre mindenképpen a felturbózott vegán besamel kerüljön.

  7. Eloszlatjuk a besamelt, majd a rakott krumplit a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.

  8. Érdemes pihentetni legalább 15 percig a könnyebb szeletelhetőség érdekében. Bár elég szaftos magában is, egy kis extra vegán tejföllel tálaljuk, hiszen az még sosem rontott el semmit.

www.streetkitchen.hu

Talán a legszaftosabb rakott krumpli, amit ettél. Füstös, krémes és még laktató is. Tökéletes komfort kaja vegánoknak és mindenevőknek egyaránt.

Ha kedveled a hagyományos rakott krumplit, de szívesebben készítenéd növényi változatban, ez a vegán rakott krumpli igazi telitalálat. Rétegezett krumpli, füstölt tofu és gazdag, vegán besamel öntet teszi vajpuhává és ízletessé.

Hozzávalók

2 főre
750 g
piros burgonya
3 ek
étolaj
3 ek
liszt
500 ml
zabtej
bors ízlés szerint
200 ml
vegán tejszín
200 ml
vegán tejföl
2 tk
füstölt paprika
300 g
füstölt tofu
200 g
gabonakolbász
2 tk
fekete só

Elkészítés

  1. A vegán rakott krumpli elkészítéséhez a meghámozott egész burgonyákat sós vízben megfőzzük. Mikor megpuhultak, leszűrjük, hagyjuk hűlni.

  2. Amíg a krumpli eléri a vágható hőmérsékletet, egy kis lábasban, közepes lángon, az étolajon lisztet barnítunk, majd felöntjük a zabtejjel. Forrástól számítva 5 percig főzzük folyamatos kevergetés mellett.

  3. A vegán besamelt sózzuk, borsozzuk, vegán tejszínnel és vegán tejföllel lazítjuk, füstölt paprikával fűszerezzük. 

  4. Serpenyőben, étolajon lepirítjuk a vékonyra szeletelt tofut és az elmorzsolt gabonakolbászt.

  5. A kihűlt burgonyákat a tofuval megegyező vastagságú szeletekre vágjuk.

  6. Egy 20x30 cm méretű, magas falú tepsi alját olajjal kikenjük, majd rétegezve belehelyezzük a hozzávalókat a következő sorrendben: krumpli, darabokra tépkedett tofu, gabonakolbász-morzsa, só, bors, besamel. Háromszor-négyszer megismételjük, figyelve, hogy legfelülre mindenképpen a felturbózott vegán besamel kerüljön.

  7. Eloszlatjuk a besamelt, majd a rakott krumplit a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük 45 percre.

  8. Érdemes pihentetni legalább 15 percig a könnyebb szeletelhetőség érdekében. Bár elég szaftos magában is, egy kis extra vegán tejföllel tálaljuk, hiszen az még sosem rontott el semmit.

Ha tetszett a Vegán rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept