Green kitchen

Vegánvadaszöldségpürévelészsemlegombóccal

Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal
vegán vadas, vegán recept

Hozzávalók
2 fej
hagyma
3 szál
sárgarépa
4 szál
paszternák
1 db
krumpli
1 db
édesburgonya
(kisebb)
0.5 db
zeller
1 db
natúr leveskocka
tisztított víz
1.5 ek
mustár
100 - 150 ml
növényi tejszín
100 ml
passzírozott paradicsom
(vagy sűrített paradicsom)
4 - 6 db
borókabogyó
1 nagy csipet
kakukkfű
0.5
cm-nyi gyömbér
1 csipet
koriandermag
0.5 db
citrom leve
2 db
babérlevél
0.5 tk
cukor
kókuszolaj vagy olívaolaj
só, bors
A zsemlegombóchoz
1 db
gluténmentes bagett
(20 cm hosszú)
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
kókuszolaj
6 ek
zsíros növényi tej vagy növényi tejszín
8 - 10 ek
gluténmentes liszt
kb. 200 ml tisztított víz

Elkészítés

A vegán vadas elkészítéséhez az összes zöldséget megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt kérgesre sütjük. Ha nincs alaplevünk, akkor addig, amíg megsülnek a zöldségek, feltesszük forrni a tisztított vizet egy zöldségleveskockával. Miután a zöldségek készre sültek, elkészítjük a mártást: a zöldségeket egy nagy edénybe tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy pont egyenlő szinten legyen a zöldségekkel. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt és a paradicsompürét, szabadon és gazdagon, hadd legyen jó vad a mártásunk. :) Botmixerrel leturmixoljuk, beállítjuk a mártásunk ízét és állagát, 2 perc alatt rottyantunk rajta egyet, és kész is.

Nekiállunk a zsemlegombócoknak: most gluténmentes bagettet használunk, amit apró kockákra vágunk és megpirítunk apróra vágott vöröshagymával egy kevés kókuszolajon. Miután a bagettkockák kicsit megpirultak és ropogósak, készítünk egy jó kis nokedlitésztát növényi tejből és gluténmentes lisztből, pici só és tisztított víz hozzáadásával. Ezzel a tésztával keverjük össze a ropogós kenyeres hagymát, és lobogó vízben kifőzzük a kanállal formázott, isteni zsemlegombócokat. A zöldséges vegán vadas mártással tálaljuk. 

www.streetkitchen.hu

Ki mondta, hogy a kedvenc, húsos ételeink nem vegánosíthatók? Mondjuk, nem mondom, hogy nincs vele pepecselés, de a gluténmentes zsemlegombóckákkal olyan élményt kapunk már az első falatnál, hogy egész egyszerűen nem tudjuk majd abbahagyni a „kóstolást”!

pictogram

Vega

pictogram

Gluténmentes

pictogram

Laktózmentes

pictogram

Vegán

Hozzávalók

4 főre
2 fej
hagyma
3 szál
sárgarépa
4 szál
paszternák
1 db
krumpli
1 db
édesburgonya
(kisebb)
0.5 db
zeller
1 db
natúr leveskocka
tisztított víz
1.5 ek
mustár
100 - 150 ml
növényi tejszín
100 ml
passzírozott paradicsom
(vagy sűrített paradicsom)
4 - 6 db
borókabogyó
1 nagy csipet
kakukkfű
0.5
cm-nyi gyömbér
1 csipet
koriandermag
0.5 db
citrom leve
2 db
babérlevél
0.5 tk
cukor
kókuszolaj vagy olívaolaj
só, bors
A zsemlegombóchoz
1 db
gluténmentes bagett
(20 cm hosszú)
1 fej
hagyma
3 - 4 ek
kókuszolaj
6 ek
zsíros növényi tej vagy növényi tejszín
8 - 10 ek
gluténmentes liszt
kb. 200 ml tisztított víz

A vegán vadas elkészítéséhez az összes zöldséget megmossuk, meghámozzuk, felaprítjuk, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, fűszerezzük, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt kérgesre sütjük. Ha nincs alaplevünk, akkor addig, amíg megsülnek a zöldségek, feltesszük forrni a tisztított vizet egy zöldségleveskockával. Miután a zöldségek készre sültek, elkészítjük a mártást: a zöldségeket egy nagy edénybe tesszük, majd annyi vizet öntünk rá, hogy pont egyenlő szinten legyen a zöldségekkel. Fűszerezzük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt és a paradicsompürét, szabadon és gazdagon, hadd legyen jó vad a mártásunk. :) Botmixerrel leturmixoljuk, beállítjuk a mártásunk ízét és állagát, 2 perc alatt rottyantunk rajta egyet, és kész is.

Nekiállunk a zsemlegombócoknak: most gluténmentes bagettet használunk, amit apró kockákra vágunk és megpirítunk apróra vágott vöröshagymával egy kevés kókuszolajon. Miután a bagettkockák kicsit megpirultak és ropogósak, készítünk egy jó kis nokedlitésztát növényi tejből és gluténmentes lisztből, pici só és tisztított víz hozzáadásával. Ezzel a tésztával keverjük össze a ropogós kenyeres hagymát, és lobogó vízben kifőzzük a kanállal formázott, isteni zsemlegombócokat. A zöldséges vegán vadas mártással tálaljuk. 

Ha tetszett a Vegán vadas zöldségpürével és zsemlegombóccal receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept