Tészták

Villámgyorspirítottgnocchipetrezselyempestóval

Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval

Hozzávalók
250 g
gnocchi
1 nagy csokor
friss petrezselyem
50 g
vágott/szeletelt mandula
só, bors
100 ml
olívaolaj
vaj a pirításhoz
8 - 10 szem
koktélparadicsom
150 g
zöldbab (fagyasztott is jó)

Elkészítés
Fotó: Fördős PetiA pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk - vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna - az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is. [caption id="attachment_12157772" align="aligncenter" width="1366"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]

www.streetkitchen.hu

Igazi megúszós kaja következik, hiszen csak egy kész gnocchira, és egy rettentő gyorsan összedobható pestóra lesz szükség. Ha lenyomtál egy melós napot és este 8-kor már nincs erőd 1 órán át főzni, de béna pizzát sem szeretnél rendelni, akkor ez a te recepted!

Hozzávalók

2 személyre
250 g
gnocchi
1 nagy csokor
friss petrezselyem
50 g
vágott/szeletelt mandula
só, bors
100 ml
olívaolaj
vaj a pirításhoz
8 - 10 szem
koktélparadicsom
150 g
zöldbab (fagyasztott is jó)
Fotó: Fördős PetiA pestóhoz a petrezselymet, a mandulát és az olajat egy aprítógépbe dobjuk, sózzuk, borsozzuk és lezúzzuk - vagy aprítógép hiányában ezt a folyamatot elvégezzük egy mozsárban. A gnocchit forró vízben megfőzzük, majd kb. fél evőkanál vajat olvasztunk egy forró serpenyőben és ezen elkezdjük aranybarnára pirítani. Fontos, hogy a vízben ne főzzük meg teljesen a gnocchit, mert akkor a pirítással együtt már túl sok hőt kapna - az előírt főzési idő kicsit több mint felét töltse a vízben, aztán a serpenyőben készül majd tökéletesre. A piruló gnocchi mellé dobjuk a félbevagdosott koktélparadicsomokat és a zöldbabot, és hagyjuk, hogy az egész társaság szépen átpiruljon. Ha ez megvan, rákanalazzuk a pestót, és már tálalunk is. [caption id="attachment_12157772" align="aligncenter" width="1366"]
Fotó: Fördős Peti[/caption]

Ha tetszett a Villámgyors pirított gnocchi petrezselyem pestóval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept