A virslis rakott krumplihoz a burgonyát megmosva, héjában, sós vízben puhára főzzük. A tojást bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és forró olajon, 3-4 perc alatt megdinszteljük. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk.
A kihűlt krumplit és tojást megtisztítjuk, majd a virslivel együtt fél cm-es karikákra vágjuk. Egy mély, 20 x 30 cm-es sütőforma alját kikenjük vajjal, beleteszünk egy réteg krumplit, egy réteg tojást, rá egy adag virslit és hagymát, majd sózzuk, és rákanalazzuk a tejföl kb. egyharmadát.
Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, illetve tele nem lesz a sütőforma. Végül az utolsó réteg tejföl tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. A kész rakott krumplit megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

- Elkészítési idő: kb. 60 perc