Krumplis ételek

Virslisrakottkrumpli

Virslis rakott krumpli
Virslis rakott krumpli

Hozzávalók
30 g
vaj
1 kg
krumpli
6 db
tojás
1 fej
lila hagyma
(kb. 140 g)
30 ml
olaj
500 ml
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
mustár
őrölt bors
4 pak
pár virsli
200 g
trappista sajt
1 csokor
friss petrezselyem

Elkészítés

A virslis rakott krumplihoz a burgonyát megmosva, héjában, sós vízben puhára főzzük. A tojást bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és forró olajon, 3-4 perc alatt megdinszteljük. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk.

A kihűlt krumplit és tojást megtisztítjuk, majd a virslivel együtt fél cm-es karikákra vágjuk. Egy mély, 20 x 30 cm-es sütőforma alját kikenjük vajjal, beleteszünk egy réteg krumplit, egy réteg tojást, rá egy adag virslit és hagymát, majd sózzuk, és rákanalazzuk a tejföl kb. egyharmadát. 

Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, illetve tele nem lesz a sütőforma. Végül az utolsó réteg tejföl tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. A kész rakott krumplit megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

virslis-rakott-krumpli
Virslis rakott krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

Még több virslis recept:

Virslis lencsesaláta

Virslis paprikás krumpli

Zöldbabkrémleves sült virslivel

www.streetkitchen.hu

Van, aki kolbásszal, van, aki debrecenivel, és van, aki virslivel készíti. Én most az utóbbi mellett tettem le a voksom. Hidd el, erre a verzióra nem kell utólag tejfölt tenni, annyira szaftos!

Hozzávalók

4 főre
30 g
vaj
1 kg
krumpli
6 db
tojás
1 fej
lila hagyma
(kb. 140 g)
30 ml
olaj
500 ml
tejföl
1 gerezd
fokhagyma
1 tk
mustár
őrölt bors
4 pak
pár virsli
200 g
trappista sajt
1 csokor
friss petrezselyem

A virslis rakott krumplihoz a burgonyát megmosva, héjában, sós vízben puhára főzzük. A tojást bő vízben 10 perc alatt megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A lila hagymát vékony szeletekre vágjuk, és forró olajon, 3-4 perc alatt megdinszteljük. A tejfölbe keverjük a zúzott fokhagymát és a mustárt, majd sózzuk, borsozzuk.

A kihűlt krumplit és tojást megtisztítjuk, majd a virslivel együtt fél cm-es karikákra vágjuk. Egy mély, 20 x 30 cm-es sütőforma alját kikenjük vajjal, beleteszünk egy réteg krumplit, egy réteg tojást, rá egy adag virslit és hagymát, majd sózzuk, és rákanalazzuk a tejföl kb. egyharmadát. 

Ezt addig ismételjük, amíg az alapanyagok el nem fogynak, illetve tele nem lesz a sütőforma. Végül az utolsó réteg tejföl tetejét megszórjuk reszelt sajttal, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. A kész rakott krumplit megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel.

virslis-rakott-krumpli
Virslis rakott krumpli (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: kb. 60 perc

Még több virslis recept:

Virslis lencsesaláta

Virslis paprikás krumpli

Zöldbabkrémleves sült virslivel

Ha tetszett a Virslis rakott krumpli receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept