A tésztát a csomagoláson leírt módon kifőzzük, majd leszűrjük, kis hideg vízzel lehűtjük, és egy kis olajjal összekeverve félretesszük.
Míg fő a tészta, apróra vágjuk a lila hagymát, és felengedjük hideg vízzel, hogy veszítsen a csípősségéből, illetve ne színezze be az ételt. 3-4 percet ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és visszatesszük a keverőtálba. Mellétesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint a leszűrt konzervkukoricát, majd rálocsoljuk az almaecetet, megsózzuk, és erősen borsozzuk. Hozzákeverjük a kihűlt, olajozott tésztát is.

A virsliket felkockázzuk, és forró serpenyőben megpirítjuk, majd a többi alapanyag mellé szórjuk a keverőtálba.
Végül hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket is, és akár azonnal fogyaszthatjuk, de jobb, ha kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.
