Gyors tészták

Szilveszterivirslistésztasaláta

Szilveszteri virslis tésztasaláta

Hozzávalók
1 db
paradicsom
(nagy)
300 g
szarvacska tészta
(vagy amit szerettek)
2 ek
olívaolaj
2 fej
lila hagyma
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 konzerv
kukorica
(100 g)
1 ek
almaecet
só, bors
6 - 8 db
100 g
majonéz
50 g
tejföl
1 kis csokor
petrezselyem
néhány szál snidling vagy újhagyma

Elkészítés

A tésztát a csomagoláson leírt módon kifőzzük, majd leszűrjük, kis hideg vízzel lehűtjük, és egy kis olajjal összekeverve félretesszük.

Míg fő a tészta, apróra vágjuk a lila hagymát, és felengedjük hideg vízzel, hogy veszítsen a csípősségéből, illetve ne színezze be az ételt. 3-4 percet ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és visszatesszük a keverőtálba. Mellétesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint a leszűrt konzervkukoricát, majd rálocsoljuk az almaecetet, megsózzuk, és erősen borsozzuk. Hozzákeverjük a kihűlt, olajozott tésztát is. 

tésztasaláta

A virsliket felkockázzuk, és forró serpenyőben megpirítjuk, majd a többi alapanyag mellé szórjuk a keverőtálba.

Végül hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket is, és akár azonnal fogyaszthatjuk, de jobb, ha kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

virslis tésztasaláta
Virslis tésztasaláta

Ezek is érdekelhetnek:

Virslis-spenótos batyu

Virslis-sajtos leveles stanglik

www.streetkitchen.hu

Sose lehet tudni, hogy alakul az idei szilveszter, azonban ha mégis betoppanna néhány vendég, ezzel az egyszerű tésztasalátával tutira nem lőhettek mellé.

Hozzávalók

6 - 8 főre
1 db
paradicsom
(nagy)
300 g
szarvacska tészta
(vagy amit szerettek)
2 ek
olívaolaj
2 fej
lila hagyma
1 db
sárga kaliforniai paprika
1 konzerv
kukorica
(100 g)
1 ek
almaecet
só, bors
6 - 8 db
100 g
majonéz
50 g
tejföl
1 kis csokor
petrezselyem
néhány szál snidling vagy újhagyma

A tésztát a csomagoláson leírt módon kifőzzük, majd leszűrjük, kis hideg vízzel lehűtjük, és egy kis olajjal összekeverve félretesszük.

Míg fő a tészta, apróra vágjuk a lila hagymát, és felengedjük hideg vízzel, hogy veszítsen a csípősségéből, illetve ne színezze be az ételt. 3-4 percet ázni hagyjuk, majd leszűrjük, és visszatesszük a keverőtálba. Mellétesszük a felkockázott paradicsomot és paprikát, valamint a leszűrt konzervkukoricát, majd rálocsoljuk az almaecetet, megsózzuk, és erősen borsozzuk. Hozzákeverjük a kihűlt, olajozott tésztát is. 

tésztasaláta

A virsliket felkockázzuk, és forró serpenyőben megpirítjuk, majd a többi alapanyag mellé szórjuk a keverőtálba.

Végül hozzákeverjük a majonézt, a tejfölt, beleszórjuk a finomra vágott zöldfűszereket is, és akár azonnal fogyaszthatjuk, de jobb, ha kicsit hűtőbe tesszük, hogy összeérjenek az ízek.

virslis tésztasaláta
Virslis tésztasaláta

Ezek is érdekelhetnek:

Virslis-spenótos batyu

Virslis-sajtos leveles stanglik

Ha tetszett a Szilveszteri virslis tésztasaláta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept