A kekszekhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Ezt végezhetjük kézzel vagy robotgéppel is. Ha már nincsenek benne vajdarabok, mehet hozzá a többi hozzávaló. Alaposan összekeverjük és a hűtőben pihentetjük kb. 1 órán át.
Amíg a keksz pihen, elkészítjük a krémet. A fehér csokit a tejszín felével mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszín másik felét a mascarponéval, a vaníliaaromával és a sóval gyenge habbá verjük. Ha ez megvan, hozzácsorgatjuk a fehér csokis részt, és tovább habosítjuk. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A keksz tésztájából 16 egyenlő nagyságú golyót formázunk. Ezeket megforgatjuk porcukorban, és sütőpapírral ellátott tepsire tesszük. Kb. 10 perc alatt készre sütjük őket.
Amikor a kekszek már teljesen kihűltek, elővesszük a krémet és betöltjük a kekszeket.
A kekszeket párba rendezzük, az egyik keksz aljára kenünk a krémből, majd rátesszük a másik kekszet.
Fogyaszthatjuk akár egyből is, de legjobb, ha hagyjuk 1 órán át a hűtőben pihenni.
Vörösbársonypöfeteg
Ha imádod a red velvetet, de kipróbálnád kicsit más formában, ezek a pöfetegek pont neked valók lesznek! Látványos, gyors és nagyon ünnepi.
A red velvet örök klasszikus, de ha valami új formában tálalnád, ez a vörös bársony pöfeteg garantáltan elnyeri a tetszésed! Látványosak, piros-fehér színükkel tökéletesen illenek a karácsonyi asztalra, ráadásul kívül roppanósak, belül puhák, és krémes, fehér csokis mascarpone töltelékkel készülnek. A tészta pihentetésével és a sütéssel együtt is gyorsan elkészül – kezdőknek is simán ajánljuk!
Hozzávalók
A forgatáshoz
A töltelékhez
Elkészítés
A kekszekhez a lisztet elmorzsoljuk a vajjal. Ezt végezhetjük kézzel vagy robotgéppel is. Ha már nincsenek benne vajdarabok, mehet hozzá a többi hozzávaló. Alaposan összekeverjük és a hűtőben pihentetjük kb. 1 órán át.
Amíg a keksz pihen, elkészítjük a krémet. A fehér csokit a tejszín felével mikróban vagy vízgőz fölött megolvasztjuk. A tejszín másik felét a mascarponéval, a vaníliaaromával és a sóval gyenge habbá verjük. Ha ez megvan, hozzácsorgatjuk a fehér csokis részt, és tovább habosítjuk. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és felhasználásig a hűtőbe tesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokosra. A keksz tésztájából 16 egyenlő nagyságú golyót formázunk. Ezeket megforgatjuk porcukorban, és sütőpapírral ellátott tepsire tesszük. Kb. 10 perc alatt készre sütjük őket.
Amikor a kekszek már teljesen kihűltek, elővesszük a krémet és betöltjük a kekszeket.
A kekszeket párba rendezzük, az egyik keksz aljára kenünk a krémből, majd rátesszük a másik kekszet.
Fogyaszthatjuk akár egyből is, de legjobb, ha hagyjuk 1 órán át a hűtőben pihenni.

Ez a vörös bársony pöfeteg tökéletes, ha valami csinos, de nem túl bonyolult desszertre vágysz az ünnepekre. Vendégvárónak is kiváló, dobozba csomagolva pedig ajándéknak sem utolsó! Hagyd egy kicsit a hűtőben összeérni, és máris egy olyan süti kerül az asztalra, amiből biztos nem marad egy se.
Ha bejött ez a vörös bársony pöfeteg, mutatunk még pár látványos, egyszerű, de extra finom desszertet a karácsonyi asztalra:
Ha tetszett a vörös bársony pöfeteg receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!


