Csirkehúsos ételek

Whiskey-s,bbqszószoscsirkemellgombaraguval

Whiskey-s, bbq szószos csirkemell gombaraguval

Hozzávalók
A szószhoz
2 ek
olaj
0.5 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
barnacukor
2 ek
ketchup
1 ek
rizsecet
1 tk
worcestershire-szósz
1 tk
szójaszósz
25 ml
víz
1 csipet
bors
40 ml
whiskey
A  gombaraguhoz
30 dkg
gomba (csiperke, laska, ördögszekér, shiitake, shimeji vegyesen)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
nagy kocka vaj
1 ág
rozmaring (kisebb)
1 ág
kakukkfű (kisebb)
1 kis csokor
petrezselyem
A csirkemellekhez
2 db
csirkemell
bors
víz
olaj

Elkészítés

A BBQ szószhoz a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon lepirítjuk, mehet hozzá a barna cukor, picit karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a ketchupot, a rizsecetet, a worcester szószt, a szójaszószt és a vizet, megborsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. A legvégén megy bele a whisky, azzal már nem kell nagyon főzni, itt most nem cél az alkohol elpárologtatása. Egy kis lyukú szűrőn átszűrjük az egészet, hogy szép selymes mártást kapjunk.

Felszeleteljük  az összes gombát és egy száraz serpenyőben elkezdjük őket pirítani, amíg szép színük nem lesz. Mikor ezt elértük dobunk mellé két gerezd szeletelt fokhagymát, egy nagy kocka vajat és a zöldfűszereket, amivel az egészet jól átforgatjuk. A  csirkemelleket  2 órára sós vízbe áztatjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük, hosszában bevágjuk és szétnyitjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, kevés étolajjal meglocsoljuk, amiből még egy kicsi a grillrácsra is kerülhet. Ugorhatnak is a csirkemellek a rácsra, mindkét oldalukat jól megpirítjuk majd jöhet rá egy adag a whiskys BBQ szószból is, hogy a sütés utolsó perceiben kellemesen rákaramellizálódjon a húsra.

Tálaljuk az egészet lazán, egy vágódeszkán, a husikra ráhalmozzuk a rengeteg gombát nyakon öntjük a maradék BBQ szósszal és már ehetjük is. 

www.streetkitchen.hu

Az idei nyáron ha előkapjátok a grillt akkor feltétlen próbáljátok ki ezt a zseniális receptet! A gombaraguval és a whiskey-s szósszal megbolondított csirkemell egyszerűen fenomenális lesz, ja és mindenképp hívjátok át a haverokat, barátokat, hogy ők is isteníthessék ezt a kaját!

Hozzávalók

2 személyre
A szószhoz
2 ek
olaj
0.5 fej
vöröshagyma
2 gerezd
fokhagyma
2 tk
barnacukor
2 ek
ketchup
1 ek
rizsecet
1 tk
worcestershire-szósz
1 tk
szójaszósz
25 ml
víz
1 csipet
bors
40 ml
whiskey
A  gombaraguhoz
30 dkg
gomba (csiperke, laska, ördögszekér, shiitake, shimeji vegyesen)
2 gerezd
fokhagyma
1 db
nagy kocka vaj
1 ág
rozmaring (kisebb)
1 ág
kakukkfű (kisebb)
1 kis csokor
petrezselyem
A csirkemellekhez
2 db
csirkemell
bors
víz
olaj

A BBQ szószhoz a hagymát és a fokhagymát egy kevés olajon lepirítjuk, mehet hozzá a barna cukor, picit karamellizáljuk, majd hozzáöntjük a ketchupot, a rizsecetet, a worcester szószt, a szójaszószt és a vizet, megborsozzuk és pár percig rotyogtatjuk. A legvégén megy bele a whisky, azzal már nem kell nagyon főzni, itt most nem cél az alkohol elpárologtatása. Egy kis lyukú szűrőn átszűrjük az egészet, hogy szép selymes mártást kapjunk.

Felszeleteljük  az összes gombát és egy száraz serpenyőben elkezdjük őket pirítani, amíg szép színük nem lesz. Mikor ezt elértük dobunk mellé két gerezd szeletelt fokhagymát, egy nagy kocka vajat és a zöldfűszereket, amivel az egészet jól átforgatjuk. A  csirkemelleket  2 órára sós vízbe áztatjuk, majd leöblítjük, szárazra töröljük, hosszában bevágjuk és szétnyitjuk őket. Sózzuk, borsozzuk, kevés étolajjal meglocsoljuk, amiből még egy kicsi a grillrácsra is kerülhet. Ugorhatnak is a csirkemellek a rácsra, mindkét oldalukat jól megpirítjuk majd jöhet rá egy adag a whiskys BBQ szószból is, hogy a sütés utolsó perceiben kellemesen rákaramellizálódjon a húsra.

Tálaljuk az egészet lazán, egy vágódeszkán, a husikra ráhalmozzuk a rengeteg gombát nyakon öntjük a maradék BBQ szósszal és már ehetjük is. 

Ha tetszett a whiskey-s, bbq szószos csirkemell gombaraguval receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése