Grillszezon

Whiskys-mézeskacsamellgrillen,almás-zellerescoleslaw-val

Whiskys-mézes kacsamell grillen, almás-zelleres coleslaw-val

Hozzávalók
4 db
kacsamell
A glaze-hoz
200 ml
almalé
4 ek
méz
2 db
csillagánizs
2 ág
rozmaring
bors
3 ek
almaborecet
40 ml
whisky
A coleslaw-hoz
300 g
zellergumó
150 g
sárgarépa
700 g
káposzta
4 szál
újhagyma
2 db
zöld alma
só, bors
200 g
majonéz
350 g
tejföl
3 ág
rozmaring
2 - 3 ek
almaborecet

Elkészítés

A kacsamellek zsírját leszedjük, kb. 5 mm-es kockákra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben alacsony hőfokon addig sütjük, amíg ki nem olvadt a zsírja és sötétbarna/piros, ropogós „töpörtyűt” nem kapunk. Kiszedjük egy törlőpapírral bélelt tányérra, megsózzuk, majd félretesszük tálalásig. 

A glaze-hoz az alapanyagokat egy kis forralóba tesszük, és addig forraljuk, amíg kb. a negyedére nem redukálódott, és egy ragacsos, szirupos folyadékot nem kapunk.

whiskys-mézes kacsamell
Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A coleslawhoz a zellert kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd az extra forró grillen 1 perc alatt megkapatjuk, aztán vékony csíkokat vágunk belőle. A sárgarépából és káposztából szintén vékony csíkokat vágunk, az újhagymát felszeleteljük, a zöld almát kicsumázzuk és tetszőlegesen felvágjuk (csíkozhatjuk, kockázhatjuk). Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, viszont sózni csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2-3 ek kacsazsírral, majd rátesszük a grillre, és megkenjük a glaze-zal. Pár perc után megfordítjuk, és megkenjük a másik oldalát is. A sütési idő attól függ, hogy milyen vastag a kacsamell, milyen forró a grill és hogy milyen sütési fokozatot szeretnénk elérni (rare, medium-rare, medium, medium-well, well-done). Mi kb. 4-5 percet grilleztük oldalanként, hogy rozét kapjunk. Tálalás előtt 5-10 percet pihentetjük, majd megcsorgatjuk az ételt egy kis visszamaradt glaze-zal, megszórjuk töpörtyűvel, és a coleslaw-val kínáljuk.

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

Imádom az egyszerű, gyors, de ízes ételeket, és ez pont ilyen. Na meg a whiskyfanok is szeretni fogják, ebben biztos vagyok. Ha nem vagytok oda a kacsahúsért, akkor cseréljétek csirkére, esetleg marhára, azzal is tök jól működik.

Hozzávalók

4 főre
4 db
kacsamell
A glaze-hoz
200 ml
almalé
4 ek
méz
2 db
csillagánizs
2 ág
rozmaring
bors
3 ek
almaborecet
40 ml
whisky
A coleslaw-hoz
300 g
zellergumó
150 g
sárgarépa
700 g
káposzta
4 szál
újhagyma
2 db
zöld alma
só, bors
200 g
majonéz
350 g
tejföl
3 ág
rozmaring
2 - 3 ek
almaborecet

A kacsamellek zsírját leszedjük, kb. 5 mm-es kockákra vágjuk, majd egy száraz serpenyőben alacsony hőfokon addig sütjük, amíg ki nem olvadt a zsírja és sötétbarna/piros, ropogós „töpörtyűt” nem kapunk. Kiszedjük egy törlőpapírral bélelt tányérra, megsózzuk, majd félretesszük tálalásig. 

A glaze-hoz az alapanyagokat egy kis forralóba tesszük, és addig forraljuk, amíg kb. a negyedére nem redukálódott, és egy ragacsos, szirupos folyadékot nem kapunk.

whiskys-mézes kacsamell
Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A coleslawhoz a zellert kb. 3-4 mm vastag szeletekre vágjuk, majd az extra forró grillen 1 perc alatt megkapatjuk, aztán vékony csíkokat vágunk belőle. A sárgarépából és káposztából szintén vékony csíkokat vágunk, az újhagymát felszeleteljük, a zöld almát kicsumázzuk és tetszőlegesen felvágjuk (csíkozhatjuk, kockázhatjuk). Minden alapanyagot összekeverünk egy tálban, viszont sózni csak közvetlenül tálalás előtt sózzuk.

Whiskys-mézes kacsamell almás-zelleres coleslaw-val

A kacsamelleket sózzuk, borsozzuk, meglocsoljuk 2-3 ek kacsazsírral, majd rátesszük a grillre, és megkenjük a glaze-zal. Pár perc után megfordítjuk, és megkenjük a másik oldalát is. A sütési idő attól függ, hogy milyen vastag a kacsamell, milyen forró a grill és hogy milyen sütési fokozatot szeretnénk elérni (rare, medium-rare, medium, medium-well, well-done). Mi kb. 4-5 percet grilleztük oldalanként, hogy rozét kapjunk. Tálalás előtt 5-10 percet pihentetjük, majd megcsorgatjuk az ételt egy kis visszamaradt glaze-zal, megszórjuk töpörtyűvel, és a coleslaw-val kínáljuk.

Ha tetszett a whiskys-mézes kacsamell grillen, almás-zelleres coleslaw-val receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept