Fantasztikus desszertek

WOW:Somlóigaluskatorta

WOW: Somlói galuska torta

Hozzávalók
A kakaós piskótához
3 db
tojás
60 g
cukor
40 g
liszt
15 g
kakaópor
1 ek
olvasztott vaj
A vaníliás piskótához
3 db
tojás
55 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
55 g
liszt
1 ek
olvasztott vaj
A diós piskótához
3 db
tojás
60 g
cukor
45 g
liszt
15 g
darált dió
1 ek
olvasztott vaj
A sziruphoz
80 ml
víz
2 ek
cukor
40 ml
rum
1 db
kisebb narancs reszelt héja
A krémhez
3 db
tojássárgája
80 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
180 g
szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
1 - 2 tk
olaj
100 ml
hideg tejszín
2 ek
porcukor

Elkészítés
A piskótákat ugyanazon az elven készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. 2-3 lépésben hozzáforgatjuk a lisztet (a kakaósnál a liszttel elkevert kakaóport, diósnál a liszttel elkevert diót) és a fehérjehabot. A 3 féle masszát 3 db 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy kis lábasban összemelegítjük, pár percig forraljuk, hogy a cukor is feloldódjon. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és alacsony lángon besűrítjük a krémet. Letakarjuk egy darab fóliával és hűtőben kihűtjük. Mikor kihűlt a krém, a vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a krémet is. A tortalapokat meglocsoljuk a sziruppal, majd a krémmel rétegezve összeállítjuk a tortát. A díszítéshez az olvasztott étcsokihoz keverjük az olajat, lecsorgatjuk a torta szélein. A hideg tejszínt a porcukorral habbá verjük és nyomózsákba téve díszítjük vele a torta tetejét.

www.streetkitchen.hu

Jó sok év eltelt már mióta megszületett a magyarok egyik kedvenc édessége a somlói galuska, szóval ideje volt kicsit újítani a recepten. Persze csak bizonyos határok között, hiszen mi is rajongunk ezért a hagyományos sütiéért. :) Az alapízek megmaradtak, csak torta formát öntött a süti. Hát képzelhetitek milyen isteni lett! :D 

Hozzávalók

1 db 18 cm átmérőjű tortához
A kakaós piskótához
3 db
tojás
60 g
cukor
40 g
liszt
15 g
kakaópor
1 ek
olvasztott vaj
A vaníliás piskótához
3 db
tojás
55 g
cukor
1 csomag
vaníliás cukor
55 g
liszt
1 ek
olvasztott vaj
A diós piskótához
3 db
tojás
60 g
cukor
45 g
liszt
15 g
darált dió
1 ek
olvasztott vaj
A sziruphoz
80 ml
víz
2 ek
cukor
40 ml
rum
1 db
kisebb narancs reszelt héja
A krémhez
3 db
tojássárgája
80 g
porcukor
30 g
liszt
300 ml
tej
1 csomag
vaníliás cukor
180 g
szobahőmérsékletű vaj
A díszítéshez
100 g
olvasztott étcsoki
1 - 2 tk
olaj
100 ml
hideg tejszín
2 ek
porcukor
A piskótákat ugyanazon az elven készítjük el. A tojásfehérjét habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral és az olvasztott vajjal habosra keverjük. 2-3 lépésben hozzáforgatjuk a lisztet (a kakaósnál a liszttel elkevert kakaóport, diósnál a liszttel elkevert diót) és a fehérjehabot. A 3 féle masszát 3 db 18 cm átmérőjű tortaformába öntjük és 180 fokos sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük. A sziruphoz a hozzávalókat egy kis lábasban összemelegítjük, pár percig forraljuk, hogy a cukor is feloldódjon. A krémhez a tojássárgáját elkeverjük a liszttel, a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a tejjel és alacsony lángon besűrítjük a krémet. Letakarjuk egy darab fóliával és hűtőben kihűtjük. Mikor kihűlt a krém, a vajat habosra keverjük, majd hozzákeverjük a krémet is. A tortalapokat meglocsoljuk a sziruppal, majd a krémmel rétegezve összeállítjuk a tortát. A díszítéshez az olvasztott étcsokihoz keverjük az olajat, lecsorgatjuk a torta szélein. A hideg tejszínt a porcukorral habbá verjük és nyomózsákba téve díszítjük vele a torta tetejét.

Ha tetszett a WOW: Somlói galuska torta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept