Mentes nasik

Zabpelyhesalmáspite

Zabpelyhes almás pite

Hozzávalók
A tésztához
270 g
zabpehelyliszt
6 g
sütőpor
40 g
natúr joghurt
1 csipet
70 g
eritrit
2 db
tojás
Az almás részhez
900 g
alma
40 g
vaníliás fehérjepor
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
őrölt fahéj
A tetejére
1 db
tojás
2 ek
zabpehely
140 g
vaj

Elkészítés

A zabpelyhes almás pite elkészítéséhez a tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. Egy 20x28 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk a tészta egyik felét. Ha kissé nedves kézzel csináljuk, kevésbé tapad majd, és könnyű lesz vele dolgozni. 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát 10-12 percre.

Az almát meghámozzuk, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a fehérjeport, a citromhéjat és az őrölt fahéjat.

Az almát az elősütött tésztára simítjuk. Közben két sütőpapír között kinyújtjuk a másik tésztát, és rárakjuk az almás töltelékre. Megszurkáljuk villával, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk zabpehellyel, és visszatoljuk a sütőbe 25-30 percre. Miután megsült a pite, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, akkor fogjuk tudni szépen szeletelni.

zabpelyhes almás pite
Zabpelyhes almás pite

Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc
Összesen: 65 perc

Még több almás recept:

Fahéjas-almás joghurttorta
Fűszeres almáspite-sajttorta
Almáspite-pohárkrém

www.streetkitchen.hu

A klasszik verziót tökéletesen hozza ez a süti, annyi különbséggel, hogy hozzáadott cukortól mentes, zabpehelyliszttel készül a tésztája, és még fehérje is van benne! :)

Hozzávalók

22 szelethez
A tésztához
270 g
zabpehelyliszt
6 g
sütőpor
40 g
natúr joghurt
1 csipet
70 g
eritrit
2 db
tojás
Az almás részhez
900 g
alma
40 g
vaníliás fehérjepor
1 db
citrom reszelt héja
1 tk
őrölt fahéj
A tetejére
1 db
tojás
2 ek
zabpehely
140 g
vaj

A zabpelyhes almás pite elkészítéséhez a tésztához a hozzávalókat alaposan összekeverjük, majd kétfelé osztjuk. Egy 20x28 cm-es tepsi aljára nyomkodjuk a tészta egyik felét. Ha kissé nedves kézzel csináljuk, kevésbé tapad majd, és könnyű lesz vele dolgozni. 180 fokos sütőbe toljuk a tésztát 10-12 percre.

Az almát meghámozzuk, és lereszeljük nagy lyukú reszelőn, majd hozzákeverjük a fehérjeport, a citromhéjat és az őrölt fahéjat.

Az almát az elősütött tésztára simítjuk. Közben két sütőpapír között kinyújtjuk a másik tésztát, és rárakjuk az almás töltelékre. Megszurkáljuk villával, lekenjük lazán felvert tojással, megszórjuk zabpehellyel, és visszatoljuk a sütőbe 25-30 percre. Miután megsült a pite, megvárjuk, amíg teljesen kihűl, akkor fogjuk tudni szépen szeletelni.

zabpelyhes almás pite
Zabpelyhes almás pite

Előkészítési idő: 25 perc
Sütési idő: 40 perc
Összesen: 65 perc

Még több almás recept:

Fahéjas-almás joghurttorta
Fűszeres almáspite-sajttorta
Almáspite-pohárkrém

Ha tetszett a Zabpelyhes almás pite receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept