Magyaros ételek

Zé-félegrillezettkenyérlángos

Zé-féle grillezett kenyérlángos

Hozzávalók
A tésztához:
350 ml
szobahőmérsékletű víz
15 g
élesztő
1 tk
1 tk
cukor
550 g
pizzaliszt
1 ek
olívaolaj
A feltéthez:
1 szál
füstölt szárazkolbász
1 fej
lilahagyma
200 g
tejföl
100 g
sajt (trappista, cheddar, amit szeretnénk)
A fokhagymás olajhoz:
150 ml
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
friss kakukkfű
friss rozmaring

Elkészítés
A tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzászórjuk a sót és a cukrot, majd átkeverjük. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, ráöntjük az élesztős vizet, az olívaolajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Ha szép fényes és ruganyos lesz, megszórjuk a tetejét liszttel, letakarjuk és árnyékos, hűvösebb helyen 1,5-2 órát pihentetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és négy részre vágjuk. Szép kis bucikká formázzuk őket. A feltéthez a kolbászt vékony karikára, a hagymát vastagabb cikkekre vágjuk. A fokhagymás olajhoz az olívaolajba reszeljük a fokhagymát, belemorzsoljuk a kakukkfüvet és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot. A tejfölt átkeverjük, a sajtot pedig lereszeljük nagylyukú reszelőn. A tésztabucikat hosszúkás alakúra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a fokhagymás fűszeres olajjal és a megkent oldalával lefelé a grillrácsra fektetjük. Pár perc után amikor megsült a tészta alja, lekenjük a tetejét is olajjal és gyorsan megfordítjuk. Sülés közben mehetnek is rá a feltétek. Először tejföl, majd reszelt sajt, kolbászkarikák, lilahagymagerezdek és még kevés fokhagymás olaj. Amikor megsült a tészta másik fele is és ráolvadt a sajt, már ehetjük is!

www.streetkitchen.hu

Egy jó kenyérlángost bármikor bedobnánk, de akkor szeretjük a legjobban, ha szabadtűzön készült. Zé most összedobott egy magyaros ízvilágú kenyérlángost a katlanban, mentsétek le a receptet, aztán irány grillezni!

Hozzávalók

4 darabhoz
A tésztához:
350 ml
szobahőmérsékletű víz
15 g
élesztő
1 tk
1 tk
cukor
550 g
pizzaliszt
1 ek
olívaolaj
A feltéthez:
1 szál
füstölt szárazkolbász
1 fej
lilahagyma
200 g
tejföl
100 g
sajt (trappista, cheddar, amit szeretnénk)
A fokhagymás olajhoz:
150 ml
olívaolaj
2 gerezd
fokhagyma
friss kakukkfű
friss rozmaring
A tésztához a vízbe morzsoljuk az élesztőt, hozzászórjuk a sót és a cukrot, majd átkeverjük. A lisztet egy nagy tálba szórjuk, ráöntjük az élesztős vizet, az olívaolajat, és simára dagasztjuk a tésztát. Ha szép fényes és ruganyos lesz, megszórjuk a tetejét liszttel, letakarjuk és árnyékos, hűvösebb helyen 1,5-2 órát pihentetjük.
Lisztezett deszkára borítjuk a megkelt tésztát és négy részre vágjuk. Szép kis bucikká formázzuk őket. A feltéthez a kolbászt vékony karikára, a hagymát vastagabb cikkekre vágjuk. A fokhagymás olajhoz az olívaolajba reszeljük a fokhagymát, belemorzsoljuk a kakukkfüvet és hozzáadjuk az apróra vágott rozmaringot. A tejfölt átkeverjük, a sajtot pedig lereszeljük nagylyukú reszelőn. A tésztabucikat hosszúkás alakúra nyújtjuk, megkenjük a tetejét a fokhagymás fűszeres olajjal és a megkent oldalával lefelé a grillrácsra fektetjük. Pár perc után amikor megsült a tészta alja, lekenjük a tetejét is olajjal és gyorsan megfordítjuk. Sülés közben mehetnek is rá a feltétek. Először tejföl, majd reszelt sajt, kolbászkarikák, lilahagymagerezdek és még kevés fokhagymás olaj. Amikor megsült a tészta másik fele is és ráolvadt a sajt, már ehetjük is!

Ha tetszett a Zé-féle grillezett kenyérlángos receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept