A vega cannelloni töltelékéhez először a répát aprítógépben finomra aprítjuk, és egy serpenyőben 2 ek olívaolajon, közepesen erős lángon elkezdjük pirítani. Közben a kisebb darabokra vágott szárzellert, gombát, hagymát és a fokhagymát is az aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk.
Amikor a répa szépen lepirult, hozzáadjuk a zöldségpépet, és nagy lángon tovább pirítjuk, amíg szinte az összes nedvességtartalom elpárolog. Hozzáadjuk a morzsolt húspótlót, és 1 ek olivaolaj hozzáadásával tovább pirítjuk. Beledobjuk a zöldborsót, sózzuk borsozzuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket és a vékonyra felkarikázott újhagymát is.

Felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, belereszeljük a szerecsendiót, és az egészet sűrűre összerottyantjuk, majd a kész keveréket hagyjuk langyosra hűlni.
Közben elkészítjük a besamelt. Ehhez a vajat egy lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk, rádobjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a szoba-hőmérsékletű tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Sózzuk, beleszórjuk a fehér borsot, és reszelünk bele szerecsendiót, majd beleforgatjuk a bébispenótot, és egy kis fokhagymaporral is ízesítjük. 3 perc főzés után kész is.
A vega cannelloni összeállítása
Az összeállításhoz egy 12x20 cm-es, olívaolajjal kikent tepsi aljára öntjük a besamel harmadát, majd a töltelékkel megtöltjük a cannelloni tésztákat, és a tepsibe pakoljuk. Ha egy réteg megvan, jöhet rá egy adag besamel, majd egy újabb réteg cannelloni következik, végül az egészet leöntjük a maradék besamellel, és megszórjuk egy kevés reszelt edami sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

- Előkészítés: 30 perc
- Sütés: 20 perc
- Összesen: kb. 50 perc