Street Kitchen

Zé-félevegacannelloni

Zé-féle vega cannelloni

Hozzávalók
50 g
vaj
A töltelékhez
1 szál
sárgarépa
(kb. 120 g)
3 ek
olívaolaj
1 szál
szárzeller
80 g
gomba
(2-3 db)
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 csomag
morzsolt húspótló
(200 g-os kiszerelés)
100 g
zöldborsó
só, bors
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 csipet
morzsolt rozmaring
1 csipet
morzsolt oregánó
1 szál
újhagyma
1 db
konzerv darabolt paradicsom
(400 g)
50 ml
víz
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
A besamelhez
50 g
liszt
600 ml
szoba-hőmérsékletű tej
1 csipet
fehér bors
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
100 g
bébispenót
1 csipet
fokhagymapor
Az összeállításhoz
1 ek
olívaolaj
200 g
cannelloni tészta
80 g
edami sajt reszelve

Elkészítés

A vega cannelloni töltelékéhez először a répát aprítógépben finomra aprítjuk, és egy serpenyőben 2 ek olívaolajon, közepesen erős lángon elkezdjük pirítani. Közben a kisebb darabokra vágott szárzellert, gombát, hagymát és a fokhagymát is az aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk.

Amikor a répa szépen lepirult, hozzáadjuk a zöldségpépet, és nagy lángon tovább pirítjuk, amíg szinte az összes nedvességtartalom elpárolog. Hozzáadjuk a morzsolt húspótlót, és 1 ek olivaolaj hozzáadásával tovább pirítjuk. Beledobjuk a zöldborsót, sózzuk borsozzuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket és a vékonyra felkarikázott újhagymát is.

ze-fele-vega-cannelloni-

Felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, belereszeljük a szerecsendiót, és az egészet sűrűre összerottyantjuk, majd a kész keveréket hagyjuk langyosra hűlni.

Közben elkészítjük a besamelt. Ehhez a vajat egy lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk, rádobjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a szoba-hőmérsékletű tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Sózzuk, beleszórjuk a fehér borsot, és reszelünk bele szerecsendiót, majd beleforgatjuk a bébispenótot, és egy kis fokhagymaporral is ízesítjük. 3 perc főzés után kész is. 

A vega cannelloni összeállítása

Az összeállításhoz egy 12x20 cm-es, olívaolajjal kikent tepsi aljára öntjük a besamel harmadát, majd a töltelékkel megtöltjük a cannelloni tésztákat, és a tepsibe pakoljuk. Ha egy réteg megvan, jöhet rá egy adag besamel, majd egy újabb réteg cannelloni következik, végül az egészet leöntjük a maradék besamellel, és megszórjuk egy kevés reszelt edami sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

ze-fele-vega-cannelloni
Zé-féle vega cannelloni (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: kb. 50 perc

Még több tuti vega kaja:

Magyaros rakott csusza

Chili sin carne bowl

Vega bolognai

www.streetkitchen.hu

*Termékmegjelenítést tartalmaz

A tavaszi fáradtság ellen is király ez a gyors és izgalmas tavaszváró vega cannelloni. Hús nem lesz benne, viszont annál több izgalmas, friss tavaszi zöldség, egy igazi ízbomba, ráadásul kevesebb mint 1 óra alatt megvan.

pictogram

Vega

Hozzávalók

2 főre
50 g
vaj
A töltelékhez
1 szál
sárgarépa
(kb. 120 g)
3 ek
olívaolaj
1 szál
szárzeller
80 g
gomba
(2-3 db)
1 fej
hagyma
(kb. 150 g)
2 - 3 gerezd
fokhagyma
1 csomag
morzsolt húspótló
(200 g-os kiszerelés)
100 g
zöldborsó
só, bors
1 csipet
morzsolt kakukkfű
1 csipet
morzsolt rozmaring
1 csipet
morzsolt oregánó
1 szál
újhagyma
1 db
konzerv darabolt paradicsom
(400 g)
50 ml
víz
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
A besamelhez
50 g
liszt
600 ml
szoba-hőmérsékletű tej
1 csipet
fehér bors
1 csipet
frissen reszelt szerecsendió
100 g
bébispenót
1 csipet
fokhagymapor
Az összeállításhoz
1 ek
olívaolaj
200 g
cannelloni tészta
80 g
edami sajt reszelve

A vega cannelloni töltelékéhez először a répát aprítógépben finomra aprítjuk, és egy serpenyőben 2 ek olívaolajon, közepesen erős lángon elkezdjük pirítani. Közben a kisebb darabokra vágott szárzellert, gombát, hagymát és a fokhagymát is az aprítógépbe tesszük, és morzsalékosra zúzzuk.

Amikor a répa szépen lepirult, hozzáadjuk a zöldségpépet, és nagy lángon tovább pirítjuk, amíg szinte az összes nedvességtartalom elpárolog. Hozzáadjuk a morzsolt húspótlót, és 1 ek olivaolaj hozzáadásával tovább pirítjuk. Beledobjuk a zöldborsót, sózzuk borsozzuk, beleszórjuk a szárított zöldfűszereket és a vékonyra felkarikázott újhagymát is.

ze-fele-vega-cannelloni-

Felöntjük a konzerv paradicsommal és a vízzel, belereszeljük a szerecsendiót, és az egészet sűrűre összerottyantjuk, majd a kész keveréket hagyjuk langyosra hűlni.

Közben elkészítjük a besamelt. Ehhez a vajat egy lábasban közepesen erős lángon felolvasztjuk, rádobjuk a lisztet, és habzásig hevítjük. Hozzáöntjük a szoba-hőmérsékletű tejet, és folyamatos kevergetés mellett felforraljuk. Sózzuk, beleszórjuk a fehér borsot, és reszelünk bele szerecsendiót, majd beleforgatjuk a bébispenótot, és egy kis fokhagymaporral is ízesítjük. 3 perc főzés után kész is. 

A vega cannelloni összeállítása

Az összeállításhoz egy 12x20 cm-es, olívaolajjal kikent tepsi aljára öntjük a besamel harmadát, majd a töltelékkel megtöltjük a cannelloni tésztákat, és a tepsibe pakoljuk. Ha egy réteg megvan, jöhet rá egy adag besamel, majd egy újabb réteg cannelloni következik, végül az egészet leöntjük a maradék besamellel, és megszórjuk egy kevés reszelt edami sajttal. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.

ze-fele-vega-cannelloni
Zé-féle vega cannelloni (Fotó: Street Kitchen)
  • Előkészítés: 30 perc
  • Sütés: 20 perc
  • Összesen: kb. 50 perc

Még több tuti vega kaja:

Magyaros rakott csusza

Chili sin carne bowl

Vega bolognai

Ha tetszett a Zé-féle vega cannelloni receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Tésztapárosító infografika - Gyermelyi

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept