Street Kitchen

Zellerkrémleveskaramellizáltbaconnel

Zellerkrémleves karamellizált baconnel

Hozzávalók
1 kg
zellergumó
2 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1.5
liter alaplé
2 ek
friss citromlé
8 szelet
bacon
2 ek
barna cukor
30 g
vaj

Elkészítés

A zellerkrémleves baconnel egy nagyon finom leves, amit elég csak egyszer kipróbálni, utána tuti ráfüggtök.

A zellergumót megpucoljuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk és összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és kakukkfűvel. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Egy lábasban, a felolvasztott vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a sült zellert. Felöntjük az alaplével és miután felforrt, még 8-10 percet főzzük, majd meglocsoljuk a citromlével és leturmixoljuk. 

A bacont kis kockákra vágjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben. Amikor félig megpirult, rászórjuk a cukrot és addig pirítjuk, amíg megkaramellizálódik. Ezzel tálaljuk a levest.

zellerkremleves-karamellizalt-baconnel
Zellerkrémleves karamellizált baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több frankó zöldségalapú leves:

Litván céklaleves

Mindenmentes brokkolikrémleves

Hagymás kukorica-krémleves

www.streetkitchen.hu

A zellerkrémlevesnek szerintem egy alap dolognak kell lennie a leveses repertoárban. A sütés csodás ízeket hoz ki belőle, úgyhogy semmiképpen se hagyjátok ki!

Hozzávalók

6 főre
1 kg
zellergumó
2 ek
olívaolaj
só, bors
4 - 5 ág
friss kakukkfű
0.5 fej
vöröshagyma
(130 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
1.5
liter alaplé
2 ek
friss citromlé
8 szelet
bacon
2 ek
barna cukor
30 g
vaj

A zellerkrémleves baconnel egy nagyon finom leves, amit elég csak egyszer kipróbálni, utána tuti ráfüggtök.

A zellergumót megpucoljuk, 2-3 cm-es kockákra vágjuk és összeforgatjuk az olívaolajjal, sóval, borssal és kakukkfűvel. Sütőpapírral bélelt tepsire terítjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük. 

Egy lábasban, a felolvasztott vajon megpirítjuk az apróra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát. Sózzuk, borsozzuk és beleforgatjuk a sült zellert. Felöntjük az alaplével és miután felforrt, még 8-10 percet főzzük, majd meglocsoljuk a citromlével és leturmixoljuk. 

A bacont kis kockákra vágjuk és közepes lángon elkezdjük lepirítani egy serpenyőben. Amikor félig megpirult, rászórjuk a cukrot és addig pirítjuk, amíg megkaramellizálódik. Ezzel tálaljuk a levest.

zellerkremleves-karamellizalt-baconnel
Zellerkrémleves karamellizált baconnel (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 50 perc

Még több frankó zöldségalapú leves:

Litván céklaleves

Mindenmentes brokkolikrémleves

Hagymás kukorica-krémleves

Ha tetszett a Zellerkrémleves karamellizált baconnel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept