Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta
Hozzávalók
A palacsintához
10 db
bazsalikomlevél
1 ág
friss rozmaring
(kisebb)
1 csokor
snidling
(kisebb)
125 g
liszt
1 csipet
só
1 db
tojás
250 ml
tej
100 ml
szódavíz
70 g
reszelt fehér cheddar
A töltelékhez
300 g
krémsajt
só, bors
100 g
reszelt sajt
(bármilyen)
Elkészítés
A zöld fűszereket felaprítjuk. A lisztet, a sót, a tojást, a tejet és a szódavizet egy edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A tésztába szórjuk a zöld fűszereket és belereszeljük a sajtot. Teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni őket.
A krémsajtot kikeverjük a sóval, a borssal és a reszelt sajttal, megkenjük a palacsintákat a krémmel, és feltekerjük őket.
Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta
A palacsintát nagyjából mindenki szereti, na de mi van a sós palacsintával? Mi eléggé kedveltük itt a szerkesztőségben ezt a verziót is. A tésztában lévő sajt gyönyörűen megpirul, amikor sül a serpenyőben, ráadásul utána még a töltelék is kap egy jó nagy adag sajtot.
Hozzávalók
8 darabhoz
A palacsintához
10 db
bazsalikomlevél
1 ág
friss rozmaring
(kisebb)
1 csokor
snidling
(kisebb)
125 g
liszt
1 csipet
só
1 db
tojás
250 ml
tej
100 ml
szódavíz
70 g
reszelt fehér cheddar
A töltelékhez
300 g
krémsajt
só, bors
100 g
reszelt sajt
(bármilyen)
A zöld fűszereket felaprítjuk. A lisztet, a sót, a tojást, a tejet és a szódavizet egy edénybe rakjuk, és botmixerrel alaposan lezúzzuk. A tésztába szórjuk a zöld fűszereket és belereszeljük a sajtot. Teflonserpenyőben megsütjük a palacsintákat, majd hagyjuk kihűlni őket.
A krémsajtot kikeverjük a sóval, a borssal és a reszelt sajttal, megkenjük a palacsintákat a krémmel, és feltekerjük őket.
Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta
Ha tetszett a Zöld fűszeres sajtkrémmel töltött sajtos palacsinta receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!