Ragulevesek

Zöldbabossertésraguleves

Zöldbabos sertésraguleves

Hozzávalók
300 g
sertéscomb
2 ek
olaj
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
majoránna
0.5 tk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
víz
1 szál
répa
120 g
zellergumó
2.5 l
zöldségalaplé
2 db
krumpli
300 g
fagyasztott zöld színű zöldbab
100 ml
főzőkrém
1 ek
zabliszt
1 csokor
friss petrezselyem
2 ek
fehérborecet

Elkészítés

A zöldbabos sertésraguleves egy nagy kedvenc nálunk. Egy nagy lábasban az olajon közepes lángon lepirítjuk a kis kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Hagyjuk, hogy a víz nagy része elpárologjon és sűrű ragu legyen belőle. Ekkor rádobjuk a 1,5-2 cm-es kockákra vágott répát és zellert, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.

Ekkor hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott krumplit és további 7-8 percig főzzük. Ezután belerakjuk a babot, majd ha felforrt, 2-3 percig főzzük. Közben a főzőkrémet kikeverjük a zabliszttel és 2-3 merőkanál levessel, majd visszaöntjük a levesbe, vagyis hőkiegyenlítést végzünk. Ha felforrt, elzárjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, az ecetet és meg is vagyunk.

  • Elkészítési idő: 50 perc
Zöldbabos sertésraguleves (Fotó: Street Kitchen)

Levesek a köbön:

Zabliszttel sűrített borsófőzelék

Zöld currys gombakrémleves

Tavaszi borsóleves

www.streetkitchen.hu

Laktató leves, tele zöldségekkel. A zabliszt helyett a sűrítésnél használhattok akár simát is.

Hozzávalók

6 főre
300 g
sertéscomb
2 ek
olaj
só, bors
1 ek
sűrített paradicsom
1 tk
füstölt pirospaprika
1 tk
majoránna
0.5 tk
őrölt kömény
2 db
babérlevél
3 gerezd
fokhagyma
200 ml
víz
1 szál
répa
120 g
zellergumó
2.5 l
zöldségalaplé
2 db
krumpli
300 g
fagyasztott zöld színű zöldbab
100 ml
főzőkrém
1 ek
zabliszt
1 csokor
friss petrezselyem
2 ek
fehérborecet

A zöldbabos sertésraguleves egy nagy kedvenc nálunk. Egy nagy lábasban az olajon közepes lángon lepirítjuk a kis kockákra vágott húst. Sózzuk, borsozzuk, rárakjuk a sűrített paradicsomot, és ezt is lepirítjuk. Megszórjuk a fűszerekkel, az apróra vágott fokhagymával, elkeverjük, majd felöntjük a vízzel. Hagyjuk, hogy a víz nagy része elpárologjon és sűrű ragu legyen belőle. Ekkor rádobjuk a 1,5-2 cm-es kockákra vágott répát és zellert, majd felöntjük az alaplével. Felforraljuk, majd addig főzzük, amíg a zöldségek félig megpuhulnak.

Ekkor hozzáadjuk a szintén kis kockákra vágott krumplit és további 7-8 percig főzzük. Ezután belerakjuk a babot, majd ha felforrt, 2-3 percig főzzük. Közben a főzőkrémet kikeverjük a zabliszttel és 2-3 merőkanál levessel, majd visszaöntjük a levesbe, vagyis hőkiegyenlítést végzünk. Ha felforrt, elzárjuk, és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, az ecetet és meg is vagyunk.

  • Elkészítési idő: 50 perc
Zöldbabos sertésraguleves (Fotó: Street Kitchen)

Levesek a köbön:

Zabliszttel sűrített borsófőzelék

Zöld currys gombakrémleves

Tavaszi borsóleves

Ha tetszett a Zöldbabos sertésraguleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept