Vega kaják

Zöldfűszeresparadicsomlevesmarináltzellerrel

Zöldfűszeres paradicsomleves marinált zellerrel

Hozzávalók
A leveshez
150 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
80 g
szárzeller
100 g
zellergumó
4 ek
olívaolaj
4 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1.2 l
zöldségalaplé
só, bors
édesítőszer ízlés szerint
2 szál
rozmaring
1 csokor
kakukkfű
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
petrezselyem
A marinált szárzellerhez
200 g
szárzeller
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom
1 csokor
snidling
2 tk
rózsabors
2 csipet
chipotlepehely

Elkészítés

A zöldfűszeres paradicsomleves első lépéseként a kis darabokra vágott hagymát, fokhagymát, szárzellert és zellergumót 5-6 perc alatt megpirítjuk egy fazékban az olívaolajon. Ezt követően felöntjük a paradicsommal és az alaplével. Amikor puhára főtt a zöldség, egy botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre zúzzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az édesítőszert, majd forrás után jöhetnek bele a finomra vágott zöldfűszerek.

A marinált szárzellerhez forrásban lévő, sós vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk a kb. fél cm vastagra vágott szárzellert, majd jeges vízben frissítjük. Leszűrjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, megszórjuk a finomra vágott snidlinggel, valamint tört rózsaborssal és chipotlepehellyel, és tálaljuk.

zoldfuszeres-paradicsomleves
Zöldfűszeres paradicsomleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Egy laktató, de fitt leves tökéletes vacsora vagy ebéd. Ha diétáztok, akkor sem kell lemondani a kétfogásos étkezésekről, ugyanis szuper leveseket is találhattok az oldalon. Jöjjön is néhány szuper recept:

Vörös currys thai csirkeleves

Balzsamecetes céklakrémleves dióval

Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal

www.streetkitchen.hu

Hidegen vagy akár melegen is fogyaszthatod ezt a végtelenül egyszerű paradicsomlevest, ami nem a megszokott magyaros ízesítést kapta, hanem egy jó adag zöldfűszerrel megbolondítva, marinált szárzellerrel kerül az asztalra.

pictogram

Vegán

Hozzávalók

6 főre
A leveshez
150 g
vöröshagyma
4 gerezd
fokhagyma
80 g
szárzeller
100 g
zellergumó
4 ek
olívaolaj
4 konzerv
darabolt paradicsom
(400 g-os kiszerelés)
1.2 l
zöldségalaplé
só, bors
édesítőszer ízlés szerint
2 szál
rozmaring
1 csokor
kakukkfű
1 csokor
bazsalikom
1 csokor
petrezselyem
A marinált szárzellerhez
200 g
szárzeller
2 ek
olívaolaj
só, bors
0.5 db
citrom
1 csokor
snidling
2 tk
rózsabors
2 csipet
chipotlepehely

A zöldfűszeres paradicsomleves első lépéseként a kis darabokra vágott hagymát, fokhagymát, szárzellert és zellergumót 5-6 perc alatt megpirítjuk egy fazékban az olívaolajon. Ezt követően felöntjük a paradicsommal és az alaplével. Amikor puhára főtt a zöldség, egy botmixerrel vagy turmixgéppel krémesre zúzzuk. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk az édesítőszert, majd forrás után jöhetnek bele a finomra vágott zöldfűszerek.

A marinált szárzellerhez forrásban lévő, sós vízben 1-2 perc alatt blansírozzuk a kb. fél cm vastagra vágott szárzellert, majd jeges vízben frissítjük. Leszűrjük, és meglocsoljuk az olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk. Ráreszeljük a citrom héját, ráfacsarjuk a levét, megszórjuk a finomra vágott snidlinggel, valamint tört rózsaborssal és chipotlepehellyel, és tálaljuk.

zoldfuszeres-paradicsomleves
Zöldfűszeres paradicsomleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Egy laktató, de fitt leves tökéletes vacsora vagy ebéd. Ha diétáztok, akkor sem kell lemondani a kétfogásos étkezésekről, ugyanis szuper leveseket is találhattok az oldalon. Jöjjön is néhány szuper recept:

Vörös currys thai csirkeleves

Balzsamecetes céklakrémleves dióval

Almás zellerkrémleves sokmagvas-gyömbéres sült zellerkockákkal

Ha tetszett a zöldfűszeres paradicsomleves marinált zellerrel receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept

Receptválogatások

Összes cikk megtekintése