Street Kitchen

Zöldfűszeresparadicsomleves

Zöldfűszeres paradicsomleves

Hozzávalók
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
só, bors
5 db
paradicsom
(90 g/db)
500 ml
zöldségalaplé vagy víz
450 g
passata
0.5 csokor
bazsalikom
A tálaláshoz
1 marék
pirított kenyérkocka
1 ek
olívaolaj

Elkészítés

A zöldfűszeres paradicsomleves első lépésként egy lábasba öntjük az olajat, és rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítjuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. Közben cikkekre vágjuk a paradicsomot, és ezt is a hagymára dobjuk, majd felöntjük az alaplével és a passatával, majd kb. 20 percig főzzük. Ha nem elég édes a paradicsom, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. A főzés vége felé beledobjuk a bazsalikomot, majd alaposan leturmixoljuk.

Pirított kenyérkockákkal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

zoldfuszeres-paradicsomleves
Zöldfűszeres paradicsomleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Ez a paradicsomleves egyszerűen elkészíthető, és nem fog hiányozni belőle a betűtészta sem, a sok zöldfűszer tökéletesen passzol bele! Ha pedig elkészítettétek, utána ezeket a leveseket is próbáljátok ki:

Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves

Hideg kovászosuborka-krémleves bruschettával

Szuperzöld házi pesztós cukkinileves

www.streetkitchen.hu

Ha unod már a menzás parilevest betűtésztával, készítsd el ezt a fantasztikus, pikk-pakk összedobható zöldfűszeres változatot!

Hozzávalók

4 főre
3 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(120 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
3 ág
kakukkfű
1 ág
rozmaring
só, bors
5 db
paradicsom
(90 g/db)
500 ml
zöldségalaplé vagy víz
450 g
passata
0.5 csokor
bazsalikom
A tálaláshoz
1 marék
pirított kenyérkocka
1 ek
olívaolaj

A zöldfűszeres paradicsomleves első lépésként egy lábasba öntjük az olajat, és rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítjuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. Közben cikkekre vágjuk a paradicsomot, és ezt is a hagymára dobjuk, majd felöntjük az alaplével és a passatával, majd kb. 20 percig főzzük. Ha nem elég édes a paradicsom, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. A főzés vége felé beledobjuk a bazsalikomot, majd alaposan leturmixoljuk.

Pirított kenyérkockákkal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

zoldfuszeres-paradicsomleves
Zöldfűszeres paradicsomleves (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 35-40 perc

Ez a paradicsomleves egyszerűen elkészíthető, és nem fog hiányozni belőle a betűtészta sem, a sok zöldfűszer tökéletesen passzol bele! Ha pedig elkészítettétek, utána ezeket a leveseket is próbáljátok ki:

Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves

Hideg kovászosuborka-krémleves bruschettával

Szuperzöld házi pesztós cukkinileves

Ha tetszett a Zöldfűszeres paradicsomleves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept