A zöldfűszeres paradicsomleves első lépésként egy lábasba öntjük az olajat, és rádobjuk az apróra vágott vörös- és fokhagymát. Hozzáadjuk a kakukkfüvet, a rozmaringágat, sózzuk, borsozzuk, és pár percig pirítjuk, de vigyázzunk, ne égjen meg. Közben cikkekre vágjuk a paradicsomot, és ezt is a hagymára dobjuk, majd felöntjük az alaplével és a passatával, majd kb. 20 percig főzzük. Ha nem elég édes a paradicsom, egy kevés cukrot is adhatunk hozzá. A főzés vége felé beledobjuk a bazsalikomot, majd alaposan leturmixoljuk.
Pirított kenyérkockákkal és kevés olívaolajjal meglocsolva tálaljuk.

- Elkészítési idő: 35-40 perc
Ez a paradicsomleves egyszerűen elkészíthető, és nem fog hiányozni belőle a betűtészta sem, a sok zöldfűszer tökéletesen passzol bele! Ha pedig elkészítettétek, utána ezeket a leveseket is próbáljátok ki:
Hideg, joghurtos-kapros tökkrémleves