Hozzávalók
A pesztóhoz
- 1 óriás csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g fenyőmag
- 20 g parmezán
- 70 ml olívaolaj
- só, bors
A leveshez
- 4 db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- fél db citrom leve
- 30 g parmezán
- negyed db friss szerecsendió
- 100 g friss bébispenót
Hozzávalók
A pesztóhoz
- 1 óriás csokor friss bazsalikom
- 1 gerezd fokhagyma
- 20 g fenyőmag
- 20 g parmezán
- 70 ml olívaolaj
- só, bors
A leveshez
- 4 db cukkini
- 3 ek olívaolaj
- 50 g vaj
- 1 db póréhagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ½ - 2 l zöldségalaplé
- fél db citrom leve
- 30 g parmezán
- negyed db friss szerecsendió
- 100 g friss bébispenót
A pesztós cukkinileves elkészítését a házi pesztóval kezdjük. A pesztó hozzávalóit egy aprítógépben lezúzzuk. 1-2 evőkanálnyit hagyjunk a tálaláshoz.
A cukkiniket 1-2 centis darabokra vágjuk. A felét félrerakjuk a befejezéshez.
Egy lábasban az olaj és a vaj keverékén megpároljuk a vékony szeletekre vágott póréhagymát, az apróra vágott fokhagymát, közben sózzuk, borsozzuk, majd rádobjuk a cukkini felét.
Felöntjük az alaplével és addig főzzük, amíg a cukkini megpuhul.
Friss citromot facsarunk bele, belereszeljük a parmezánt és a szerecsendiót, beledobjuk a spenótot és ha kicsit összeesett a spenót, belekavarjuk a pesztót, és leturmixoljuk.
A levesbe belerakjuk a maradék cukkinit, és 4-5 percig főzzük még vele. Ha úgy látjuk, hígíthatjuk még 1-2 dl vízzel.
A pesztóval tálaljuk.
Ha tetszett a pesztós cukkinileves receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon!