Olcsó ételek és receptek

Zöldségeskáposztalevesfejeskáposztából

Zöldséges káposztaleves fejes káposztából

Hozzávalók
só, bors
400 g
fejes káposzta
2.5 l
zöldségalaplé vagy víz
1 ek
10%-os ecet
6 szál
snidling
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(200 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 db
zellergumó
(500 g/db)
1 tk
kakukkfű
1 ek
majoránna
1 ek
paradicsompüré

Elkészítés

A zöldséges káposztaleves elkészítésének első lépéseként egy lábasban közepes hőmérsékleten, olajon megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát kb. 5 perc alatt. Erre az alapra mehet rá a 0,5 cm-es félkarikákra vágott sárgarépa és az 1 cm-es kockákra vágott zeller. További 5 perc pirítás után jöhet hozzá a kakukkfű, majoránna, paradicsompüré és sózzuk, borsozzuk. Újabb 5 perc pirítás után jöhet hozzá a 0,5 cm vastagra gyalult vagy vágott fejes káposzta, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. 

Végezetül ecettel adjuk meg a savasságot neki, és még 1 percig forraljuk. Tálalásnál finomra vágott snidlinggel szórjuk meg. 

zoldseges-kaposztaleves
Zöldséges káposztaleves fejes káposztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Kevés olyan sokoldalú zöldség van, mint a káposzta. Lehet belőle főétel, köret, leves és előétel is. Emellett savanyúságnak is kiváló, sőt még édességekben is megállja a helyét. Íme pár recept, amikkel inspirálódhattok egy jó káposztás lakomához.

Libamell fondant burgonyával és lila káposztás rétessel

Savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Tökéletes rozé kacsamell párolt vörös káposztával és sült burgonyával

www.streetkitchen.hu

Valószínű, hogy ezekre a receptekre mondjuk, hogy egyszerű, mint a pofon. Brit tudósok szerint még másnaposság ellen is kiváló. Erre viszont nem találtunk bizonyítékot, így el kellett mennünk egy buliba, hogy kiderüljön…

Hozzávalók

4 főre
só, bors
400 g
fejes káposzta
2.5 l
zöldségalaplé vagy víz
1 ek
10%-os ecet
6 szál
snidling
4 ek
étolaj
1 fej
vöröshagyma
(200 g/fej)
4 gerezd
fokhagyma
2 szál
sárgarépa
(200 g/szál)
0.5 db
zellergumó
(500 g/db)
1 tk
kakukkfű
1 ek
majoránna
1 ek
paradicsompüré

A zöldséges káposztaleves elkészítésének első lépéseként egy lábasban közepes hőmérsékleten, olajon megdinszteljük a félfőre vágott vöröshagymát és a felszeletelt fokhagymát kb. 5 perc alatt. Erre az alapra mehet rá a 0,5 cm-es félkarikákra vágott sárgarépa és az 1 cm-es kockákra vágott zeller. További 5 perc pirítás után jöhet hozzá a kakukkfű, majoránna, paradicsompüré és sózzuk, borsozzuk. Újabb 5 perc pirítás után jöhet hozzá a 0,5 cm vastagra gyalult vagy vágott fejes káposzta, majd felöntjük az alaplével. Addig főzzük, amíg a zöldségek meg nem puhulnak. 

Végezetül ecettel adjuk meg a savasságot neki, és még 1 percig forraljuk. Tálalásnál finomra vágott snidlinggel szórjuk meg. 

zoldseges-kaposztaleves
Zöldséges káposztaleves fejes káposztából (Fotó: Street Kitchen)
  • Elkészítési idő: 45 perc

Kevés olyan sokoldalú zöldség van, mint a káposzta. Lehet belőle főétel, köret, leves és előétel is. Emellett savanyúságnak is kiváló, sőt még édességekben is megállja a helyét. Íme pár recept, amikkel inspirálódhattok egy jó káposztás lakomához.

Libamell fondant burgonyával és lila káposztás rétessel

Savanyú káposztás, füstölt tarjás melegszendvics

Zsolti-féle savanyú káposztás bitang leves

Tökéletes rozé kacsamell párolt vörös káposztával és sült burgonyával

Ha tetszett a Zöldséges káposztaleves fejes káposztából receptje, akkor csekkoljátok a videóinkat, exkluzív tartalmakért pedig lájkoljatok minket Facebookon, kövessetek minket Instagramon és Tiktokon! Ha nem éritek be ennyivel, akkor irány a rendszeresen frissülő Pinterest-profilunk, vagy a naponta izgalmas anyagokkal jelentkező Viber-csatornánk!

Megfőzték, értékelték

Megfőzték, lefotózták

Legfrissebb receptek

Összes recept